
Huevos rancheros
4 pers.
ca. 25 min
Mexicaans
Ingrediënten
3 el olijfolie
1 ui, in ringen
1 rode peper, zonder pitjes, fijngehakt
2 laurierblaadjes
1/2 tl paprikapoeder
2 blikjes gepelde tomaten (à 400 g)
4 eieren (L)
4 tortillawraps naturel (pak 6 stuks, PLUS)
1 bakje verse koriander, fijngehakt (20 g)
6 el cheddar of jong belegen kaas, geraspt
Bereidingswijze
Verhit de olie in een ruime hapjespan. Bak de ui, samen met de peper, laurierblaadjes en een snufje zout circa 10 minuten op laag vuur totdat het mengsel karamelliseert.
Voeg de gepelde tomaten toe, zonder het vocht. Plet de tomaten in stukken met een houten spatel. Voeg nu het vocht van 1 blik toe, zodat je een smeuïge substantie krijgt. Breng de saus aan de kook en laat 5 minuten op laag vuur inkoken. Breng op smaak met zout en peper.
Maak met een juslepel 4 holtes in de saus. Breek in elke holte een ei. Laat de eieren in circa 4 minuten gaar worden. Verwarm ondertussen de tortilla’s volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Zet de pan met huevos rancheros op tafel en serveer met de tortillawraps. Bestrooi met de koriander en serveer de cheddar of jong belegen kaas erbij. Lekker met verse tomaat en avocado.
Variatietip!
Bak een fijngesneden teentje knoflook mee met de ui. En houd je van pit, gebruik dan 2 rode pepers.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
530 kcal
Vetten
30 gram
Koolhydraten
41 gram
Eiwitten
22 gram