1. PLUS/
  2. Voor jou
  3. /Recepten
  4. /Kaasvlinders met komijn
« TERUG
Kaasvlinders met komijn

Kaasvlinders

met komijn

Een lekker hapje om de avond mee te starten zijn deze kaasvlinders. En ze smaken extra goed bij een glaasje bubbels!

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Rol het bladerdeeg met bakpapier op een bakplaat uit. Prik met een vork gaatjes in het deeg en bestrijk met ei.
  2. Roer kaas, ui en tijmblaadjes in een kom door elkaar. Verdeel het mengsel gelijkmatig over het bladerdeeg. Rol de smalle kant tot de helft losjes op. Doe hetzelfde met de andere kant, tot ze tegen elkaar rollen. Bestrijk met een beetje ei zodat ze aan elkaar plakken.
  3. Snijd de rol in plakjes van 1 centimeter. Leg ze op de bakplaat en druk ze plat. Laat een beetje ruimte tussen de vlinders. Bestrijk de bovenkant met een dun laagje ei. Bestrooi met komijnzaad.
  4. Plaats de bakplaat in het midden van de oven en bak in circa 15 minuten goudbruin en gaar. Laat de kaasvlinders afkoelen.

Bewaartip
Kaasvlinders zijn het lekkerst als ze nog warm zijn, maar je kunt ze ook prima een paar dagen van te voren maken. Bewaar ze in een luchtdichte verpakking. Warm ze eventueel circa 8 minuten op in een voorverwarmde oven van 160°C.

Deel:

Borrelhapje

Ca. 30 minuten

Ca. 24 stuks

Ingrediënten

  • 1 rol vers bladerdeeg (270 g)
  • 1 ei, losgeklopt
  • 100 g overjarige kaas (PLUS Klaverland), geraspt
  • 1 ui, grofgeraspt
  • 1 el verse tijm, alleen de blaadjes
  • 2 el komijnzaadjes
EXTRA
  • Bakplaat

Ingrediënten

OOK INTERESSANT