1. PLUS/
  2. Voor jou
  3. /Recepten
  4. /Knapperige BBQ crostini's met brie en paddestoelen
« TERUG
Knapperige bbq crostini's met romige brie en paddenstoelen

Knapperige BBQ crostini's met romige brie en paddenstoelen

Weleens zelf crostini’s gemaakt? Zeker het proberen waard, helemaal op de barbecue. Crostini’s zijn binnen een handomdraai klaar. En je kunt heerlijk variëren met de topping. De basis is simpel, een geroosterd stukje brood. Maar met een goede combinatie van verse groenten en kaas maak je van deze broodjes een ware barbecue traktatie.
Eet smakelijk!

  1. Snijd de paddenstoelen in plakjes. Pel en pers de knoflook en hak de peterselie fijn. Snijd de brie en het stokbrood in plakken.
  2. Meng de knoflook met de peterselie en de olijfolie. Meng 2 eetlepels van de kruidenolie door de paddestoelen. Verdeel over de groentekorf en leg op de barbecue. Grill in ongeveer 10 minuten bruin en zacht.
  3. Kwast ondertussen het stokbrood in met de kruidenolie en leg er een plak brie op. Plaats deze rondom de groentekorf tot de brie is gesmolten.
  4. Verdeel de paddenstoelen op de met brie belegde stokbroodjes en garneer met de peterselie.

Tip
Laat geen stukjes brood verloren gaan, gebruik de Weber groentekorf voor het bereiden van deze knapperige crostini’s van de barbecue.

Deel:

Bijgerecht

Ca. 20 minuten

4 personen

Ingrediënten

  • 600 g gemengde paddenstoelen
  • 200 g brie
  • 10 g peterselie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 Korenlanders stokbrood
  • 5 el olijfolie
Extra
  • Weber groentekorf

Ingrediënten