
Knapperige BBQ pizza met paprika, gorgonzola, olijven en cherry tomaatjes
Hoofdgerecht
1 pers.
ca. 40 Min
Ingrediënten
1 pak PLUS pizzabodemmix
250 ml water
2 el olijfolie
50 gram gorgonzola
6 stuks cherry tomaten
2 ringen rode paprika
2 ringen gele paprika
2 ringen groene paprika
8 stuks groene ontpitte olijven
3 eetlepels tomato frito
1 theelepel Italiaanse kruiden
Extra: Weber Pizzasteen
Bereidingswijze
Leg de pizzasteen op de barbecue zodat deze op temperatuur kan komen.
Doe de mix voor pizzabodem, het water en de olijfolie in een kom. Kneed het geheel met een mixer met deeghaken op de hoogste stand tot een glad deeg. Vorm het deeg tot een bol en laat 5 minuten rusten.
Bestrooi het aanrecht met meel en duw of rol het deeg daarop uit tot het gewenste formaat. Prik met een vork gaatjes verdeeld over het deeg.
Meng de tomato frito met de Italiaanse kruiden en verdeel met een lepel over de pizzabodem.
Halveer de cherry tomaten. Verdeel de paprikaringen, de cherry tomaten, de groene olijven en de gorgonzola over de tomatensaus.
Bak de pizza’s 8 - 10 minuten op de pizzasteen op de barbecue.
Meer recepten in de categorie
Een verse pizza maak je net zo makkelijk klaar op een barbecue met de Weber Pizzasteen. Maak je eigen deeg, voor een lekker krokante bodem. Beleg de pizza met jouw favoriete ingredienten, even bakken en voor je het weet is hij klaar!