
Mini chocoladepasta pizza's met banaan en blauwe bessen
Nagerecht
6 pers.
ca. 40 Min
Ingrediënten
1 PLUS pizzabodemmix
125 g blauwe bessen
2 bananen, in plakjes gesneden
1 handje geroosterde hazelnoten (grof gehakt)
200 g PLUS Hazelnootpasta
3 takjes munt
1 el poedersuiker
Extra: Weber Pizzasteen
Bereidingswijze
Doe de volkoren pizzabodemmix in een beslagkom en voeg 240 ml water en 2 eetlepels zonnebloemolie toe. Kneed het geheel met de mixer met deeghaken tot een soepel pizzadeeg en kneed daarna het deeg met de handen nog even door. Als het deeg te plakkerig aanvoelt, voeg dan wat extra bloem toe.
Maak van het deeg mini pizza’s met een doorsnee van 15 centimeter. Bak de mini pizza’s op de pizzasteen totdat deze goudbruin zijn en knapperig aanvoelen.
Besmeer de mini pizza’s met de hazelnootpasta, leg de plakjes de banaan en de blauwe bessen erop en garneer met de hazelnoten en de blaadjes verse munt. Bestuif met wat poedersuiker.
Variatietip!
Lekker met wat grof zeezout over de hazelnootpasta.
Meer recepten in de categorie
Een BBQ dessert, ook die maak je met de Weber pizzasteen. Het recept voor deze mini chocoladepasta pizza’s is een ware traktatie. Jouw barbecue avond sluit je heerlijk af met dit smakelijke nagerecht van de barbecue. Bekijk ook ons andere BBQ pizza recept, ook heel eenvoudig te maken met behulp van de Weber pizzasteen. Eet smakelijk!