1. Home/
  2. Voor jou
  3. /Recepten
  4. /Romige tomatensoep met balletjes
« TERUG
Romige tomatensoep met balletjes

Romige tomatensoep

met balletjes

Tomatensoep is bij veel mensen favoriet. Met deze heerlijke soep van GIJS maak je zeker vrienden. De balletjes voeg je later toe. Dan kunnen je gasten die liever geen vlees eten ook van deze heerlijke soep genieten.

Soep met (kerst)ballen. Klinkt dat niet feestelijk? Deze tomatensoep hoef je alleen maar even op te warmen, maar smaakt alsof je hem zelf hebt gemaakt. Wil je de soep iets extra’s geven? Voeg dan wat gehaktballetjes toe. Die kun je makkelijk zelf maken.

Gehaktballetjes maken
Maak het gehakt aan met de eidooier, paneermeel, Parmezaanse kaas en zout en peper naar smaak. Rol van het gehakt kleine balletjes. Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olijfolie en bak de gehaktballetjes in 4-5 minuten bruin en gaar. Rijg de balletjes aan tapasprikkers.

Combineren
Verwarm 1 zak romige tomatensoep van GIJS, 570 volgens de aanwijzingen op de verpakking. Als de soep goed opgewarmd is, verdeel je hem over 4 kommetjes of glazen. Vervolgens leg je de prikker met balletjes er schuin overheen. Dat geeft het geheel een extra feestelijk effect. Voeg eventueel nog wat room toe aan de soep. Wedden dat niemand in de gaten heeft dat hij uit een pakje komt?

Deel:

Voorgerecht

Ca. 20 minuten

4 personen

Ingrediënten

  • 125 g gemengd gehakt
  • 1 eidooier
  • 2-3 el paneermeel
  • 2 el Parmezaanse kaas
  • 1 zak romige tomatensoep (GIJS, 570 ml)
  • 2 el olijfolie
  • room

Ingrediënten