1. PLUS/
  2. Voor jou
  3. /Recepten
  4. /Slaschuitjes met gegrilde aspergetips en olijvensalsa
« TERUG
Slaschuitjes met gegrilde aspergetips en olijvensalsa

Slaschuitjes

met gegrilde aspergetips en olijvensalsa

Op een goed gevulde buffettafel mogen gerechten met groente in de hoofdrol natuurlijk niet ontbreken. Met deze slaschuitjes met aspergetips steel je vast de show. Eet smakelijk alvast!

Fan van groene asperges? Dan kun je dit gerecht vast waarderen. De groene aspergetips komen in combinatie met verse sla en olijvensalsa uitstekend tot hun recht.

Bereiden
Haal de slablaadjes voorzichtig los en leg ze op een grote schaal. De allerkleinste blaadjes gebruik je niet. Snijd de asperges ter grootte van de slablaadjes. Verhit de grillpan op hoog vuur. Schep de asperges om met 2 eetlepels olie, zout en peper. Leg de asperges in de pan. Gril 3 minuten, draai ze om (met een tang) en gril de andere kant nog 2 minuten. Door de aspergetips te grillen, houden ze hun bite en wordt de smaak nog intenser.

De presentatie
Schep de aspergetips op een bord. Schep de resterende olie door de olijven. Breng op smaak met zout, peper en citroensap. Verdeel de asperges over de blaadjes. Schep de olijvensalsa over de asperges. Strooi de basilicum erover.

Deel:

Dinerbuffet

Ca. 30 minuten

4 personen

Ingrediënten

  • 1 hart van een kropsla
  • 200 g aspergetips groen (PLUS Moment), schoongemaakt
  • 7 el olijfolie
  • 1/2 bakje olijven Italia-mix(165 g), grof gehakt
  • 1/2 citroen, uitgeperst
  • 4 el basilicum, fijngesneden

Ingrediënten

OOK INTERESSANT