Je gebruikt een verouderde browser
Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.
Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.
Op een goed gevulde buffettafel mogen gerechten met groente in de hoofdrol natuurlijk niet ontbreken. Met deze slaschuitjes met aspergetips steel je vast de show. Eet smakelijk alvast!
Fan van groene asperges? Dan kun je dit gerecht vast waarderen. De groene aspergetips komen in combinatie met verse sla en olijvensalsa uitstekend tot hun recht.
Bereiden
Haal de slablaadjes voorzichtig los en leg ze op een grote schaal. De allerkleinste blaadjes gebruik je niet. Snijd de asperges ter grootte van de slablaadjes. Verhit de grillpan op hoog vuur. Schep de asperges om met 2 eetlepels olie, zout en peper. Leg de asperges in de pan. Gril 3 minuten, draai ze om (met een tang) en gril de andere kant nog 2 minuten. Door de aspergetips te grillen, houden ze hun bite en wordt de smaak nog intenser.
De presentatie
Schep de aspergetips op een bord. Schep de resterende olie door de olijven. Breng op smaak met zout, peper en citroensap. Verdeel de asperges over de blaadjes. Schep de olijvensalsa over de asperges. Strooi de basilicum erover.
Deel:
Dinerbuffet
Ca. 30 minuten
4 personen
Ingrediënten
Ingrediënten
OOK INTERESSANT