
Spaghetti gremolata
4 pers.
ca. 20 min
Italiaans
Ingrediënten
1 citroen, schoongeboend
1 bakje platte peterselie (20g)
300 g spaghetti
2 el olijfolie
1 teen knoflook
125 ml slagroom
40 g Parmezaanse kaas
Bereidingswijze
1. Rasp de citroen op de Joseph Joseph rasp en pers het sap uit de citroen met de Joseph Joseph citruspers.
2. Hak de peterselie fijn op de Joseph Joseph snijplank. Kook de spaghetti beetgaar en giet af in een vergiet.
3. Verhit de olie in een ruime hapjespan. Knijp de knoflook met de Joseph Joseph knoflookpers uit boven de pan en bak zachtjes aan.
4. Voeg de pasta, citroenrasp, het citroensap, de peterselie en slagroom toe. Zet het vuur hoog tot het meeste vocht is verdwenen en er een smeuïge spaghetti overblijft. Bestrooi naar smaak met versgeraspte Parmezaanse kaas.
Variatietip!
Lekker met een mootje gebakken zalm een een groene salade.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
490 kcal
Vetten
23 gram
Koolhydraten
56 gram
Eiwitten
14 gram
Meer recepten in de categorie