1. PLUS/
  2. Voor jou
  3. /Recepten
  4. /Spaghetti Gremolata
« TERUG
Spaghetti Gremolata

Spaghetti Gremolata

Wat dacht je van een spaghetti gremolata? Gremolata is een mengsel van citroenrasp, knoflook en peterselie. Een veelgebruikte en lekkere combinatie uit de Italiaanse keuken.

Bereiden

  1. Rasp de citroen en pers het sap uit de citroen met een citruspers.
  2. Hak de peterselie fijn op een snijplank. Kook de spaghetti beetgaar en giet af in een vergiet.
  3. Verhit de olie in een ruime hapjespan. Knijp de knoflook met een knoflookpers uit boven de pan en bak zachtjes aan.
  4. Voeg de pasta, citroenrasp, het citroensap, de peterselie en slagroom toe. Zet het vuur hoog tot het meeste vocht is verdwenen en er een smeuïge spaghetti overblijft. Bestrooi naar smaak met versgeraspte Parmezaanse kaas.

Variatie tip:
Lekker met een mootje gebakken zalm en een groene salade.

Hoofdgerecht

Ca. 20 minuten

4 personen

Ingrediënten

  • 1 citroen, schoongeboend
  • 1 bakje platte peterselie (20g)
  • 300 g spaghetti
  • 2 el olijfolie
  • 1 teen knoflook
  • 125 ml slagroom
  • 40 g Parmezaanse kaas

Ingrediënten

OOK INTERESSANT