1. PLUS/
  2. Voor jou
  3. /Recepten
  4. /Visspiesjes
« TERUG
Visspiesjes

Visspiesjes

Kinderen en buffetten gaat prima samen. Natuurlijk kunnen de kleintjes prima mee eten met de volwassenen, maar het is ook leuk om een paar speciale hapjes voor de kids te maken. Deze visspiesjes met komkommer zullen zeker in de smaak vallen.

Komkommer. Kinderen zijn er vaak dol op. Dit eenvoudige recept met vis en komkommer zorgt vast voor vrolijke gezichtjes.

Spiesjes maken
Maal de blokjes visfilet in de keukenmachine of in kleine porties in de hakmolen van de staafmixer tot gehakt. Meng er de bloem, mosterd, kerriepoeder, sinaasappelrasp en een beetje zout naar smaak door. Kneed tot een samenhangend mengsel. Voeg als het nodig is wat extra mosterd of bloem toe.

Vorm met vochtige handen acht worstjes van het visgehakt. Steek door elk worstje een prikker. Leg de rauwe visspiesjes minimaal een uur in de koelkast, dan worden ze extra stevig en kun je ze beter bakken. Verhit de olijfolie in een koekenpan. Bak de visspiesjes in 6-8 minuten goudgeel en gaar. Keer ze regelmatig. Steek de visspiesjes op de stukken komkommer. Bestrooi met bieslook en serveer met de knoflooksaus.

Deel:

Hoofdgerecht

Ca. 20 minuten

4 personen

Ingrediënten

  • 500 g pangasiusfilet (PLUS)
  • 2 el bloem
  • 2 tl mosterd
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1 el sinaasappelrasp
  • 3 el olijfolie
  • 8 stukjes komkommer ca. 3 cm
  • 1 el bieslook fijngehakt
  • 3 el knoflooksaus
EXTRA
  • keukenmachine
  • staafmixer met hakmolen
  • 8 lange tapasprikkers

Ingrediënten

OOK INTERESSANT