1. PLUS/
  2. Milieuvriendelijk huishouden

Milieuvriendelijk huishouden

Verantwoord kiezen gaat bij PLUS verder dan alleen eten en drinken. Ook in de andere schappen biedt PLUS diverse verantwoorde keuzes, zowel voor ons PLUS Huismerk als voor onze A-merken. Producten die milieuvriendelijker geproduceerd zijn of producten die u helpen bij het besparen op uw eigen energie- of waterrekening. Of producten die gewoon van zichzelf zuiniger in het gebruik zijn. Veel van deze verantwoorde keuzes zijn uiteindelijk ook een goedkopere keuze omdat de kosten per keer dat u het product gebruikt uiteindelijk lager zijn.

groene stroom
wasmiddel kleur plus verantwoord wassen

Verantwoord wassen

Ook geconcentreerde wasmiddelen zijn een verantwoorde keuze. Bijvoorbeeld de compact & krachtig wasmiddelen. Deze wasmiddelen wassen al op lagere temperaturen schoon. Bovendien heeft u per wasbeurt minder wasmiddel nodig, waardoor er ook minder transport, minder verpakkingsmateriaal en minder water nodig is. En omdat onder het PLUS Huismerk geconcentreerde wasmiddelen verkrijgbaar zijn, hoeft ook hier de verantwoorde keuze niet meer te kosten.

Energiezuinige verlichting

Met een ruim assortiment aan spaarlampen en LED-lampen biedt PLUS volop kansen om energie en daarmee kosten te besparen. De investering wordt vanzelf aantrekkelijk, omdat spaarlampen en LED-lampen een langere levensduur hebben. Zo is een spaarlamp ondanks de hogere aanschafprijs uiteindelijk ongeveer drie keer zo goedkoop in het gebruik als een gloeilamp. Een LED-lamp is zelfs acht keer goedkoper in het gebruik dan een gloeilamp. Zo wordt verantwoord kiezen wel heel aantrekkelijk.

lamp energiezuinige verlichting
wc rol wc-rol papier besparen toiletpapier

Papier besparen

Uiteraard is al het WC- en keukenpapier van het PLUS Huismerk FSC-gecertificeerd. Maar er zijn meer verantwoorde keuzes te maken. Een maxirol bevat meer vellen per rol en dat betekent minder transport en dus milieu-impact. Met de PLUS Huismerk maxirol bent u bovendien ook nog eens goedkoper uit omdat de prijs per velletje lager is. En omdat u minder vaak een lege rol aantreft, zijn ze ook praktischer in het gebruik. Heeft u uw kassabon echt nodig? Dan printen wij deze natuurlijk graag voor u uit. Alle bonnetjes van al onze kassa’s leveren bij elkaar een enorme hoeveelheid papier op. Die stapel brengen wij graag, samen met u, in mindering. Mocht u na betaling geen gebruik maken van de kassabon, laat hem dan ook niet afdrukken. Zo sparen we samen per maand al snel een grote hoeveelheid papier uit.

Duurzame tassen van PLUS

Bij PLUS kunt u diverse tassen kopen, die ook nog eens duurzaam gemaakt worden. Bijvoorbeeld de plastic lustas, gemaakt van 100 procent recyclebaar materiaal. Heeft u meer boodschappen? Dan is de stevige bigshopper wat voor u. Deze tas is gemaakt van 80 procent recyclebaar materiaal en kunt u keer op keer gebruiken. Lekker duurzaam dus. Voor uw diepvriesproducten pakt u de PLUS diepvriestas, die ook gemaakt is van 100 procent recyclebaar materiaal.

plus tas bigshopper