1. PLUS/
  2. Over PLUS
  3. /Nieuwsberichten
  4. /Bouw nieuw distributiecentrum PLUS officieel gestart

Bouw nieuw distributiecentrum PLUS officieel gestart

Utrecht, 4 juni 2020 – De onthulling van een metershoog bouwbord markeerde gistermiddag de officiële start van de bouw van het nieuwe PLUS distributiecentrum in Oss. Wethouder Frank den Brok verrichtte deze handeling samen met Algemeen directeur Duncan Hoy en directeur Logistiek Rowell Versleijen.

Het nieuwe distributiecentrum, dat eind 2022 opgeleverd zal worden, wordt grotendeels gemechaniseerd en daarmee een van de meest moderne distributiecentra van Nederland. Dit distributiecentrum zorgt voor een efficiëntere belevering van alle PLUS supermarkten. Bij het ontwerp van het pand spelen ook de laatste ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid een belangrijke rol.

Rowell Versleijen, directeur Logistiek bij PLUS: “Na jaren van intensieve voorbereiding zijn we nu gestart met de echte bouw. De komende tijd zal hier ons nieuwe, duurzame en centrale distributiecentrum gebouwd worden, wat ook voor extra werkgelegenheid in Oss gaat zorgen. Wij zullen iedereen in de gemeente Oss en omgeving dan ook zeker op de hoogte houden van de ontwikkelingen.”

Frank den Brok, wethouder economie gemeente Oss: “Het landelijk distributiecentrum van PLUS is een aanwinst voor Oss. Na een tijd van voorbereiding gaat nu de schop de grond in. Straks krijgen meer dan 270 PLUS supermarkten alle houdbare producten geleverd vanuit een hypermodern, gemechaniseerd distributiecentrum op Vorstengrafdonk. En PLUS wordt meteen een van de grotere werkgevers van Oss. Daar zijn we nu al trots op.”

Verloop van de bouw
Bouwbedrijf Van de Ven is inmiddels gestart met de eerste voorbereidende bouwwerkzaamheden. De komende tijd staat in het teken van funderingswerkzaamheden en het ophogen van het terrein. Medio volgend jaar is het distributiecentrum dan zover klaar dat er gestart kan worden met de inrichting van de mechanisatie.