1. PLUS/
  2. Over PLUS
  3. /Nieuwsberichten
  4. /Eerste ombouw van ruim 300 Coop-winkels naar PLUS een feit

Eerste ombouw van ruim 300 Coop-winkels naar PLUS een feit

Heeg, 6 april 2022 - Het startschot van een grootschalige ombouwoperatie is gegeven. De eerste omgebouwde Coop-winkel opent vandaag als PLUS. Onder grote belangstelling vieren buurtbewoners en betrokkenen in het Friese Heeg deze mijlpaal. In een stevig tempo volgen dit jaar nog ruim 70 Coop-winkels.

De winkel van Gerritsma te Heeg is de eerste winkel die – na de fusie van Coop met PLUS – over is naar PLUS. In een nieuwbouwpand aan de Koaldyk 17 opent PLUS Gerritsma vandaag de deuren. De duurzame winkel is opgebouwd volgens de nieuwe Briljant 2.0-formule van PLUS, waarin de focus ligt op goed eten, voor iedereen, elke dag.

Duncan Hoy, algemeen directeur PLUS: “We zijn ontzettend trots op deze nieuwste PLUS. Een absolute aanwinst! En dit is nog maar het begin. Vanaf volgende maand openen we elke week zeker twee nieuwe winkels. Zodat we op nóg meer plekken in Nederland ons elke dag in kunnen zetten om de zorg voor goed eten, voor de buurt en voor elkaar waar te maken voor onze klanten. Een gigantische operatie, die we met vertrouwen tegemoet zien en die bijdraagt aan het waarmaken van onze ambitie: de beste supermarkt van Nederland zijn.”

Derde servicesupermarkt van Nederland

Afgelopen september kondigden PLUS en Coop aan samen verder te gaan als één coöperatie onder de naam PLUS. Daarmee ontstond de derde grootste servicesupermarkt van Nederland met een landelijk netwerk van 550 winkels en een gezamenlijke consumentenomzet van circa 5 miljard euro. De ruim 40.000 medewerkers helpen elke week meer dan 4,5 miljoen klanten aan goed eten. PLUS is een sterke en vertrouwde formule met een hoge klantwaardering.