1. PLUS/
  2. Over PLUS
  3. /Nieuwsberichten
  4. /Fairtrade Week start 7 mei

Fairtrade Week start 7 mei

Twee keer per jaar organiseert Max Havelaar de Fairtrade Week. Een week waarin aandacht wordt gevraagd voor eerlijke handel. En dat is heel belangrijk vinden wij. Niet voor niets is PLUS wéér verkozen tot de meest verantwoorde supermarkt van Nederland.

Van bananen tot koffie en thee. PLUS heeft een groot assortiment Fairtrade producten. We zijn zelfs de supermarkt met de meeste Fairtrade gecertificeerde huismerkproducten. Daar zijn we trots op.

Betere leefomstandigheden dankzij Fairtrade

Voor elk verkocht Fairtrade product betaalt PLUS Fairtrade premie. En dat bedrag loopt flink op. Vorig jaar droegen we met de verkoop van Fairtrade gecertificeerde huismerkproducten ruim 1 miljoen euro aan premies af aan boerenorganisaties in ontwikkelingslanden. Mede dankzij deze premie kunnen boeren en arbeiders samen investeren in betere werk- en leefomstandigheden.

Fairtrade weetjes

Wist je dat…

  • …er in een ‘normale’ week maar liefst 1,4 miljoen kopjes PLUS Huismerk Fairtrade koffie worden gedronken?
  • …er in Nederland in 2015 in totaal ruim 100 miljoen Fairtrade bananen werden gegeten?
  • …er op dit moment meer dan 1.800 verschillende Fairtrade producten zijn?
  • …er meer dan 1,6 miljoen boeren en arbeiders bij Fairtrade zijn aangesloten?
  • …alle huismerkkoffie van PLUS Fairtrade gecertificeerd is?
PLUS Facebookactie: koffietijd met Nina Bru kopjes

Wil jij onze heerlijke Fairtrade koffie drinken uit een bijzonder kopje? Speciaal voor de Fairtrade Week heeft PLUS een leuke actie op Facebook waarmee je koffiekopjes van kunstenares Nina Bru kunt winnen. Mee doen? Houd onze Facebookpagina goed in de gaten. De actie loopt van 7 tot en met 12 mei 2016.

#Fairtradechallenge

In het kader van de Fairtrade Week organiseert Max Havelaar een internationale Fairtrade Challenge! In twintig landen organiseren mensen Fairtrade coffee breaks, bijvoorbeeld thuis of op kantoor. Zo drinken we met z’n allen een recordaantal kopjes Fairtrade koffie en ondersteunen we samen de koffieboeren. Zij profiteren via Fairtrade van een stabieler inkomen. Kijk hier voor meer informatie over de #Fairtradechallenge van Max Havelaar.

PLUS-website-webshop:/Contentpaginas/Over PLUS/Persinformatie/Persberichten/PLUS-Fairtrade-premie-impact-2015-680x1944.png 


*alle premiebedragen zijn inschattingen, op basis van afzet PLUS Huismerk Fairtrade gecertificeerde producten 2015 sinaasappelsap en wijn: ca. US$25.000 premie genoemde premieprojecten zijn mede mogelijk gemaakt door PLUS.