1. PLUS/
  2. Over PLUS
  3. /Nieuwsberichten
  4. /Gezonder Mag. Samen Nederland gezonder maken

Gezonder Mag. Samen Nederland gezonder maken

Er zijn veel mensen die gezonder willen eten en drinken. Gezonder Mag. – een initiatief van Stichting Ik kies bewust - wil daar graag bij helpen en heeft daarom een nieuw magazine over gezonde voeding gelanceerd. Het magazine is vanaf 4 april gratis verkrijgbaar bij alle PLUS supermarkten.

Van receptinspiratie tot achtergrondverhalen met onder andere Anita Witzier: in het gratis magazine duik je op een leuke en informatieve manier in de wereld van gezonde voeding. Het Diabetes Fonds, de Nederlandse Vereniging van Diëtisten, het Voedingscentrum en het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel zijn betrokken bij Gezonder Mag. Deze organisaties streven ook naar een gezonder Nederland en gebruiken het Vinkje om de consument te helpen om de gezondere keuze te maken.

Samen gezond

"Supermarkten helpen de consument graag om te kiezen voor gezond. Niet alleen met hun aanbod, maar ook door informatie te geven over een gezonde leefstijl. Ook het Vinkje is een handig hulpmiddel dat inmiddels op meer dan 7.500 producten te vinden is," zegt Marc Jansen, directeur van het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel dat de Nederlandse supermarkten vertegenwoordigt. "Bovendien werken supermarkten samen met fabrikanten ook aan het verminderen van zout, suiker en vet in producten. Zo maken we met elkaar Nederland gezonder."

Nieuwsgierig naar het magazine? Lees het online op www.gezondermag.nl.