1. PLUS/
  2. Over PLUS
  3. /Nieuwsberichten
  4. /Nieuwe Fairtrade wijnen

Nieuwe Fairtrade wijnen

PLUS heeft haar wijnassortiment uitgebreid met twee nieuwe Fairtrade gecertificeerde wijnen: It's a Fair Trade Chardonnay en It's a Fair Trade Cabernet Sauvignon. Beide wijnen komen van de Zuid-Afrikaanse wijnmaker Koopmanskloof.

Zuid-Afrikaanse Fairtrade wijnen worden geproduceerd op grotere ‘farms’. Zij voldoen aan de Fairtrade voorwaarden voor plantagearbeid. De Fairtrade plantage-standaarden bepalen dat arbeidsrechten gerespecteerd worden: een eerlijk loon is de basisvoorwaarde van Fairtrade, maar ook andere voorwaarden zoals afspraken rond overwerk, ziekteverlof, vakbondsvrijheid, etc. worden nageleefd.

Koopmanskloof beschikt over meer dan 500 hectare wijngaard in Stellenbosch waarvan, sinds 1980, 100 hectare geconserveerd wordt als woud. Bijzonder is dat een groep van arbeiders, o.a. via de Fairtrade premie, mede aandeelhouder is van het bedrijf. De wijnmaker zorgt voor het schooltransport voor de kinderen van de arbeiders en vergoedt ook begrafeniskosten. De arbeiders zelf investeren de Fairtrade premie o.a. in studiebeurzen voor hun kinderen en in renovatie van de daken in het dorp.

Nieuwe Fairtrade wijnen bij PLUS