1. PLUS/
  2. Over PLUS
  3. /Nieuwsberichten
  4. /PLUS is de Beste Wijnsupermarkt

PLUS is de Beste Wijnsupermarkt

PLUS is de Beste Wijnsupermarkt van Nederland. Dit blijkt uit een tevredenheidsonderzoek uitgevoerd door het onafhankelijke marktonderzoeksbureau Nielsen.

Ook in 2014 de beste

Beste Wijnsupermarkt ben je niet zomaar. In 2013 deed het onafhankelijke marktonderzoeksbureau Nielsen een uitgebreid tevredenheidsonderzoek naar de wijnafdeling van supermarkten. PLUS kwam toen als supermarkt met de ‘Beste Wijnafdeling’ uit de bus. Maar de wijnafdeling van PLUS blijft scoren!

Het tevredenheidsonderzoek vond ook dit jaar plaats, onder ruim 1.300 kopers van wijn in de supermarkt. De wijnafdelingen van de tien grootste supermarktketens zijn door hun klanten beoordeeld op twaalf verschillende aspecten. De shoppers beoordeelden onder andere het assortiment én de kwaliteit van de wijn, maar ook het zoekgemak en de overzichtelijkheid van de wijnafdeling kwam aan bod. Op 11 van de 12 criteria had PLUS de hoogste score. Hiermee is PLUS benoemd tot ‘Beste Wijnsupermarkt’ van Nederland uit het Nielsen onderzoek.

Deskundigheid wordt gewaardeerd door wijnkoper
Voor veel consumenten is het kiezen van een wijn lastig. Hoe weet je welke wijn het beste past bij een gerecht of welke wijn geschikt is voor een tuinfeestje? PLUS doet er alles aan om haar wijnkopers zo goed mogelijk te bedienen en het zo makkelijk mogelijk voor hen te maken. Dat dit ook in 2014 wordt gewaardeerd door de PLUS wijnkopers blijkt uit de waardering van de resultaten. De supermarkt onderscheidt zich door de aanwezigheid van wijnadviseurs op de winkelvloer. In 2011 is PLUS als eerste en enige supermarkt begonnen met het opleiden van eigen personeel tot wijnadviseur. Een intensieve en vooral inspirerende opleiding die erop is gericht om de wijnklanten van PLUS optimaal van dienst te kunnen zijn bij het maken van een wijnkeuze. PLUS speelt goed in op de wensen en behoeften van de klant. “Erg goed, dat verwacht je niet van een supermarkt”, “Echt een uitkomst, iets wat andere supermarkten niet hebben” of “Een PLUS punt” Aldus, een kleine greep van de reacties van de consument.

PLUS wijnopleiding levert derde lichting wijnadviseurs af
Op dinsdag 24 juni jongstleden is de derde lichting deelnemers van de PLUS Wijnopleiding afgestudeerd. Zij kregen het felbegeerde diploma 'PLUS Wijnadviseur' uit handen van wijnjournalist Harold Hamersma en Frank Smulders, Master of Wine. In totaal telt PLUS nu bijna tweehonderd wijnadviseurs.