1. PLUS/
  2. Over PLUS
  3. /Nieuwsberichten
  4. /PLUS stapt over op 2 sterren rundvlees

PLUS stapt over op 2 sterren rundvlees

Met de overgang naar Blonde d’Aquitaine is PLUS de eerste landelijke supermarkt met een compleet 2 sterren Beter Leven keurmerk rundvlees assortiment. PLUS garandeert de klant dat al het 2 sterren rundvlees gecertificeerd is voor dierenwelzijn, de kwaliteit continue is en de herkomst van het vlees inzichtelijk is.

Een grote stap die bewust is gezet in de Beter Leven week, waarin de Dierenbescherming consumenten oproept te kiezen voor producten met het Beter Leven keurmerk. Door een compleet rundvlees assortiment met 2 sterren Beter Leven aan te bieden, helpt PLUS haar klanten in de keuze voor een verantwoord product.

Een beter leven
Het Beter Leven keurmerk is van de Dierenbescherming. Hoe meer sterren, hoe beter het leven van de dieren is geweest. Frank Dales, algemeen directeur Dierenbescherming: “Wij hebben waardering voor PLUS. Met deze stap laat PLUS als landelijke supermarkt zien dat zij haar verantwoordelijkheid serieus neemt. Het is goed dat nu ook in de rundvleessector het Beter Leven keurmerk zichtbaar wordt. Want dat is ons doel: betere leefomstandigheden voor de dieren. Juist in deze Beter Leven week staat dat centraal.”

Gegarandeerde kwaliteit
Het vleesras Blonde d’Aquitaine komt van oorsprong uit Frankrijk. De kalveren van de Blonde d’Aquitaine worden op een natuurlijke manier geboren en blijven minstens vijf maanden bij de moeder. Vandaar worden ze vervoerd naar Stierenmesterij Henk Broeders of andere aangesloten boeren binnen de keten. Henk Broeders van Bief Select: “De dieren verblijven hier in royale stallen met volop stro, frisse lucht en bewegingsvrijheid. De voeding wordt grotendeels zelf verbouwd, zeer zorgvuldig samengesteld en voldoet uiteraard aan de voorwaarden die voor het Beter Leven keurmerk gesteld worden. De bespiering, smaak, kleur, malsheid en vetbedekking van het vlees is daardoor optimaal.” Ketenpartner Neco/vd Bogaerde draagt zorg voor de verwerking van het vlees en de levering aan PLUS.

De verantwoorde keuzes van PLUS
Deze stap om over te gaan naar 2 sterren Beter Leven keurmerk past in het beleid van PLUS om verantwoorde keuzes te maken. PLUS kiest ervoor om de verantwoorde keuze voor de consument makkelijk te maken. Zo zijn bijvoorbeeld ook alle bananen Fairtrade en alle eieren vrije uitloop eieren.

Het 2 sterren rundvlees ligt vanaf 3 november in de helft van de PLUS supermarkten. Vervolgens komt het fasegewijs in alle PLUS supermarkten te liggen. De overgang op 2 sterren Blonde d’Aquitaine heeft geen gevolgen voor de verkoopprijs, deze blijft gelijk.