1. PLUS/
  2. Over PLUS
  3. /Nieuwsberichten
  4. /PLUS steunt wet ‘zorgplicht kinderarbeid’

PLUS steunt wet ‘zorgplicht kinderarbeid’

Dinsdag 19 december stemt de Eerste Kamer over de wet ‘zorgplicht kinderarbeid’. Door deze wet worden bedrijven verplicht aan te geven dat zij het nodige doen om kinderarbeid in hun keten te voorkomen, onderzoek te doen naar de risico’s op kinderarbeid in hun keten en deze waar mogelijk aan te pakken.

Als Meest Verantwoorde Supermarkt van Nederland en koploper op het gebied van Fairtrade ondersteunt  PLUS deze wet volledig. Wij zijn dan ook medeondertekenaar van de brief zoals het gezamenlijk bedrijfsleven die naar de Eerste Kamerleden stuurt en waarin we onze steun uitspreken voor een wettelijk kader zorgplicht kinderarbeid. Lees hier de brief.

Ook jij kunt iets doen! Tony's Chocolonely is een petitie gestart. Help mee en steun de wet ‘zorgplicht kinderarbeid’ door deze petitie te ondertekenen. Teken hier en laat je stem horen tegen kinderarbeid.

PLUS Ken de Keten-aanpak
Onze ambitie is om positieve impact te creëren voor producenten en werknemers binnen onze toeleveringsketens, voor het milieu en voor dierenwelzijn. Wij beseffen ons dat een positieve impact op één plaats, een mogelijke negatieve impact elders in de toeleveringsketen niet wegneemt. Bij eventuele negatieve impact zullen we ons binnen ons vermogen inzetten om deze te voorkomen, te verminderen en te herstellen. We willen met onze aanpak onze toeleveranciers en anderen inspireren, ondersteunen en in beweging brengen en zullen daarover transparant communiceren. Lees hier over de PLUS Ken de Keten-aanpak.


Een wet zorgplicht kinderarbeid pakt kinderarbeid serieus aan