1. PLUS/
  2. Over PLUS
  3. /Nieuwsberichten
  4. /Samenwerken aan duurzame zuivel

Samenwerken aan duurzame zuivel

Duurzaamheid staat bij PLUS hoog in het vaandel. Een duurzame zuivelketen vinden wij belangrijk. Niet voor niets wordt de verse zuivel van ons huismerk afkomstig uit Nederland gemaakt van weidemelk, én voeren we een uitgebreid assortiment biologische verse zuivel. Daarnaast zijn we betrokken bij het pilot project Beter Leven keurmerk voor zuivel met aandacht voor dierenwelzijn én natuur en milieu (een gezamenlijk initiatief van de Dierenbescherming, Natuur & Milieu en Vogelbescherming Nederland). De introductie zal in 2018 plaatsvinden.

Onze doelstelling voor zuivel is:
In 2018 zijn al onze leveranciers van verse en houdbare zuivelproducten aangesloten bij een erkend verduurzamingsprogramma.

Wat betreft de melkprijs is Milieudefensie bij ons aan het verkeerde adres. Die prijs komt namelijk tot stand op de wereldmarkt. De invloed die PLUS hierop heeft is nihil. Een ketenaanpak is vereist. Wij raden Milieudefensie dan ook aan om samen te werken met de Duurzame Zuivelketen waar boeren, melkproducenten, retailers en maatschappelijke organisaties samenwerken aan de verduurzaming van Nederlandse zuivel.