Visburgers met tomatensalsa en een groene salade - Recepten

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Visburgers met tomatensalsa en een groene salade

Visburgers met tomatensalsa en een groene salade

Visburgers met tomatensalsa en een groene salade product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 4 meergranenbollen
  • 4 visburgers
  • 4 el yoghurt-mayonaise
  • 4 trostomaten
  • 1 rode ui
  • 20 g basilicum
  • 2 el balsamicoazijn
  • 400 g sperziebonen
  • 300 g verse spinazie
Bereiden
Breng een pan met water aan de kook. Kook de sperziebonen 3 tot 5 minuten en spoel ze daarna af met koud water. Snipper de rode ui, snijd de trostomaten in kleine blokjes en hak de basilicum fijn. Meng de ui, de tomaat en de basilicum samen met de olijfolie en de balsamico azijn tot een frisse salsa. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de visburgers aan beide kanten goudbruin. Meng de spinazie met de sperziebonen en de helft van de tomatensalsa tot een salade. Snijd de meergranenbollen doormidden. Beleg de bollen met een eetlepel mayonaise, volg met een visburger, een eetlepel tomatensalsa en sluit af met het kapje van de meergranenbol. Serveer de visburger met de groene salade.

Voedingswaarde

eiwit
31 g
koolhydraten
74 g
vet
20 g
Kcal
616