Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Aardappelen met bospaddenstoelen & spek

Aardappelen met bospaddenstoelen & spek

Ingrediënten

  • 1 kg kruimige aardappelen
  • 300 gr gerookte spekreepjes
  • 400 gr paddenstoelenmix
  • 5 el olijfolie
  • 1 el grove mosterd
  • 2 bosuitjes, fijngesneden
Aardappelen met bospaddenstoelen & spek product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 25 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en spoel ze schoon. Kook ze gaar in ca. 15 min. Prik met een vork in de aardappelen, als ze van de vork afvallen zijn ze goed. Giet af en laat ze in de pan even uitdampen.
  2. Bak ondertussen de spekjes krokant in een koekenpan. Laat uitlekken in een zeef en bewaar het vet. Snijd de paddenstoelen grof en bak ze in dezelfde pan lichtbruin.
  3. Prak de aardappelen in de pan grof met een stamper of vork. Voeg het vet van de spekjes en de olijfolie toe zodat het smeuïg wordt. Roer de spekjes, paddenstoelen en mosterd erdoor, breng evt. op smaak met peper en zout en garneer met de bosui.