

Aardappelgratin taartjes
4 pers.
ca. 65 min
Ingrediënten
400 gr Gourmande aardappel
2 teentjes knoflook
20 gr ongezouten roomboter
150 gr slagroom
2 takjes verse tijm
zout en zwarte peper
150 gr geraspte kaas voor gratin
EXTRA nodig: muffinblik met 12 bakjes
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 190 graden
2. Boen de aardappels schoon en snijd ze, met schil, in flinterdunne plakjes. Hak de knoflook fijn.
3. Smelt de boter en laat op middelhoog vuur bruin worden. Meng de slagroom, 1 el gebruinde boter, knoflook, blaadjes van de takjes tijm, snuf zout en peper en 50 gr geraspte kaas met de aardappelplakjes in een kom en schep door elkaar.
4. Kwast de bakjes van het muffinblik in met de gebruinde boter en verdeel het aardappelmengsel over de bakjes. Dek af met aluminiumfolie en bak 30 minuten in de oven. Verwijder de folie, verdeel de resterende kaas over de taartjes en bak nog 15 - 20 minuten tot de bovenkant goudbruin is.
Variatietip!
De aardappelgratin taartjes kunnen tot een dag eerder voorbereid worden. Warm ze vlak voor het diner op in de oven, circa 10 minuten op 150 graden. Een hogere temperatuur kan ook, als dat beter uitkomt met andere gerechten die nog in de oven moeten. Ze hebben dan wel minder lang nodig.
Meer recepten in de categorie