
Aardbeien-kokospuddinkje
4 pers.
ca. 320 min
Hollands
Ingrediënten
7 blaadjes gelatine
400 ml Fairtrade kokosmelk (blik)
500 g aardbeien, schoongemaakt en in vieren
1 zakje vanillesuiker
50 g fijne kristalsuiker
2 el geraspte kokos
staafmixer
4 (pudding-) vormpjes van 100 ml
Bereidingswijze
Week de gelatineblaadjes in een bakje met koud water en laat ze zacht worden.
Schep de room van de kokosmelk en pureer dit met 400 gram aardbeien.
Breng het resterende kokosmelk met de vanillesuiker en suiker in een steelpan zachtjes aan de kook. Roer tot de suiker is opgelost.
Haal de pan van het vuur. Knijp het vocht uit de gelatineblaadjes en roer ze een voor een door het kokosmelk.
Voeg de kokos-aardbeienpuree toe en roer goed door elkaar. Schenk in de vormpjes. Zet de puddinkjes in de koelkast en laat ze in circa 5 uur opstijven.
Haal de puddinkjes uit de koelkast. Schep de resterende aardbeien erover. Rooster de kokos in een droge koekenpan en strooi over de puddinkjes.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
285 kcal
Vetten
19 gram
Koolhydraten
23 gram
Eiwitten
4 gram