Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Aardbeien-kokospuddinkje

Aardbeien-kokospuddinkje

Aardbeien-kokospuddinkje product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 320 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 7 blaadjes gelatine
  • 400 ml Fairtrade kokosmelk (blik)
  • 500 g aardbeien, schoongemaakt en in vieren
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 50 g fijne kristalsuiker
  • 2 el geraspte kokos
  • staafmixer
  • 4 (pudding-) vormpjes van 100 ml
Bereiden
Week de gelatineblaadjes in een bakje met koud water en laat ze zacht worden.
Schep de room van de kokosmelk en pureer dit met 400 gram aardbeien.
Breng het resterende kokosmelk met de vanillesuiker en suiker in een steelpan zachtjes aan de kook. Roer tot de suiker is opgelost.
Haal de pan van het vuur. Knijp het vocht uit de gelatineblaadjes en roer ze een voor een door het kokosmelk.
Voeg de kokos-aardbeienpuree toe en roer goed door elkaar. Schenk in de vormpjes. Zet de puddinkjes in de koelkast en laat ze in circa 5 uur opstijven.
Haal de puddinkjes uit de koelkast. Schep de resterende aardbeien erover. Rooster de kokos in een droge koekenpan en strooi over de puddinkjes.

Voedingswaarde

eiwit
4 g
koolhydraten
23 g
vet
19 g
Kcal
285