Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Aardbeien-kokospuddinkje

Aardbeien-kokospuddinkje

Ingrediënten

  • 7 blaadjes gelatine
  • 400 ml Fairtrade kokosmelk (blik)
  • 500 g aardbeien, schoongemaakt en in vieren
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 50 g fijne kristalsuiker
  • 2 el geraspte kokos
  • staafmixer
  • 4 (pudding-) vormpjes van 100 ml
Aardbeien-kokospuddinkje product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Nagerecht
Recipes/Time Ca. 320 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Week de gelatineblaadjes in een bakje met koud water en laat ze zacht worden.
  2. Schep de room van de kokosmelk en pureer dit met 400 gram aardbeien.
  3. Breng het resterende kokosmelk met de vanillesuiker en suiker in een steelpan zachtjes aan de kook. Roer tot de suiker is opgelost.
  4. Haal de pan van het vuur. Knijp het vocht uit de gelatineblaadjes en roer ze een voor een door het kokosmelk.
  5. Voeg de kokos-aardbeienpuree toe en roer goed door elkaar. Schenk in de vormpjes. Zet de puddinkjes in de koelkast en laat ze in circa 5 uur opstijven.
  6. Haal de puddinkjes uit de koelkast. Schep de resterende aardbeien erover. Rooster de kokos in een droge koekenpan en strooi over de puddinkjes.

    Voedingswaarde

  • Kcal 285
  • Eiwit 4 g
  • Koolhydraten 23 g
  • Vet 19 g