
Aardbeien-yoghurtbavarois
4 pers.
ca. 25 min
Ingrediënten
150 gram aardbeien
250 ml aardbeienyoghurt
250 gram slagroom
7 blaadjes Gelatine
40 gram witte basterdsuiker
Bereidingswijze
1. Laat de blaadjes gelatine 10 minuten weken in een kom met koud water en wring ze daarna uit.
2. Spoel de aardbeien schoon en verwijder de kroontjes.
3. Leg de aardbeien in een steelpan en voeg 50 ml water toe. Breng de aardbeien aan de kook, draai het vuur laag en kook ze circa 10 minuten. Roer tot een papje, voeg de blaadjes gelatine toe en laat oplossen.
4. Klop ondertussen de slagroom met de suiker in een vetvrije kom stijf. Voeg de yoghurt en het aardbeienmengsel toe en spatel er luchtig doorheen.
5. Verdeel de aardbeien-yoghurtbavarois over glazen en laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1455 Kj
Calorieën
346 kcal
Vetten
21 gram
Waarvan verzadigd vet
12 gram
Koolhydraten
33 gram
Waarvan suikers
32 gram
Vezels
1 gram
Eiwitten
7 gram
Meer recepten in de categorie