Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Amandelgebak met steenfruit

Amandelgebak met steenfruit

Ingrediënten

  • 4 stuks Pruimen (of abrikozen)
  • 2 stuks Perziken
  • 2 stuks Nectarines
  • 1 stuk Sinaasappel, sap en rasp
  • 200 gram Roomboter, ongezouten op kamertemperatuur
  • 150 gram Suiker
  • 4 stuks Eieren
  • 150 gram Zelfrijzend bakmeel
  • 100 gram Amandelmeel
Amandelgebak met steenfruit  product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main dessert
Recipes/Time Ca. 40 minuten
Recipes/Persons 8 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een ovenschaal in met een beetje boter of olie. Halveer het fruit en verwijder de pitten. Snijd de perziken en nectarines in kwarten. Meng met het sinaasappelsap en rasp en verdeel over de ovenschaal.
  2. Klop de boter met de suiker luchtig. Voeg een voor een de eieren toe en voeg pas een volgend ei toe als de vorige volledig is opgenomen. Klop nu ook het zelfrijzend bakmeel, amandelmeel en 1/4 theelepel zout door het botermengsel.
  3. Giet het beslag op het fruit in de bakvorm en bak in ongeveer 30 minuten goudbruin en gaar. Controleer of het gebak gaar is met een satéprikker. Als de prikker er schoon uitkomt, is het gebak gaar.

    Voedingswaarde

  • Kcal 396
  • Eiwit 5 g
  • Koolhydraten 32 g
  • waarvan suikers 19
  • Vet 26 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 14
  • Vezels 1