

Amandelgebak met steenfruit
dessert
8 pers.
ca. 40 min
Nederlands
12.92 voor 8 pers.
Ingrediënten
4 stuks Pruimen (of abrikozen)
2 stuks Perziken
2 stuks Nectarines
1 stuk Sinaasappel
200 gram Roomboter
150 gram Suiker
4 stuks Eieren
150 gram Zelfrijzend bakmeel
100 gram Amandelmeel
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een ovenschaal in met een beetje boter of olie. Halveer het fruit en verwijder de pitten. Snijd de perziken en nectarines in kwarten. Meng met het sinaasappelsap en rasp en verdeel over de ovenschaal.
2. Klop de boter met de suiker luchtig. Voeg een voor een de eieren toe en voeg pas een volgend ei toe als de vorige volledig is opgenomen. Klop nu ook het zelfrijzend bakmeel, amandelmeel en 1/4 theelepel zout door het botermengsel.
3. Giet het beslag op het fruit in de bakvorm en bak in ongeveer 30 minuten goudbruin en gaar. Controleer of het gebak gaar is met een satéprikker. Als de prikker er schoon uitkomt, is het gebak gaar.
Meer recepten in de categorie