Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Appel-havercrumble met blauwe bessen en roomyoghurt

Appel-havercrumble met blauwe bessen en roomyoghurt

Ingrediënten

  • 3 stuks appels
  • 1 doos blauwe bes
  • 75 gram roomboter
  • 250 gram havermout
  • 100 ml honing
  • 1 eetlepels speculaaskruiden
  • 1 verpakking biologisch PLUS volle yoghurt
Appel-havercrumble met blauwe bessen en roomyoghurt product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Nagerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 6 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een ovenschaal in.
  2. 2. Snijd de appels in grove stukken en meng met de blauwe bessen in de ovenschaal.
  3. 3. Verwarm de boter in een steelpan en meng de havermout, honing en koekkruiden er doorheen.
  4. 4. Verdeel het havermengsel over het fruit en bak in de oven in 30 - 35 minuten goudbruin.
  5. 5. Serveer de crumble met een ruime eetlepel yoghurt.
  6. Tip: Decoreer de yoghurt met een takje munt.

    Voedingswaarde

  • Kcal 400
  • Eiwit 10 g
  • Koolhydraten 65 g
  • waarvan suikers 39
  • Vet 9 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 4
  • Vezels 11