
Appel-havercrumble met blauwe bessen en roomyoghurt
6 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
3 stuks appels
1 doos blauwe bes
75 gram roomboter
250 gram havermout
100 ml honing
1 eetlepels speculaaskruiden
1 verpakking biologisch PLUS volle yoghurt
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een ovenschaal in.
2. Snijd de appels in grove stukken en meng met de blauwe bessen in de ovenschaal.
3. Verwarm de boter in een steelpan en meng de havermout, honing en koekkruiden er doorheen.
4. Verdeel het havermengsel over het fruit en bak in de oven in 30 - 35 minuten goudbruin.
5. Serveer de crumble met een ruime eetlepel yoghurt.
Tip: Decoreer de yoghurt met een takje munt.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1683 Kj
Calorieën
400 kcal
Vetten
9 gram
Waarvan verzadigd vet
4 gram
Koolhydraten
65 gram
Waarvan suikers
39 gram
Vezels
11 gram
Eiwitten
10 gram
Meer recepten in de categorie