
Appeltoetje met speculaas en roomijs
4 pers.
ca. 15 min
Ingrediënten
4 bolletjes roomijs
4 appels
380 g speculaas
1 tl kaneel
1 handje bruine amandelen
2 el honing
Bereidingswijze
1. Schil de appels en verwijder de klokhuizen. Snijd de appels in stukjes.
2. Verhit een koekenpan met een klontje boter en bak de appeltjes 8 minuten. Voeg de honing en kaneel toe en verwarm nog 5 minuten mee.
3. Hak de speculaaskoekjes grof. Verdeel de helft van de gehakte koekjes over vier glazen. Vervolgens de helft van het appelmengsel. Herhaal tot de koekjes en appels op zijn.
4. Schep op ieder toetje een flinke bol ijs en garneer met grof gehakte amandelen en wat kaneel.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
708 kcal
Vetten
30 gram
Koolhydraten
98 gram
Eiwitten
9 gram
Meer recepten in de categorie