Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Asperges met Hollandaisesaus en eikruim

Asperges met Hollandaisesaus en eikruim

Ingrediënten

  • 1½ kilo Hollandse witte asperges
  • 4 eieren + 2 eidooiers, op kamertemperatuur
  • ½ citroen, uitgeperst
  • 100 g roomboter, gesmolten
  • 150 g gebakken beenham (vleeswaren)
Asperges met Hollandaisesaus en eikruim product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Schil de asperges en snijd het houtachtige uiteinde af. Kook de asperges in een pan met ruim water en een snuf zout in 8-10 minuten gaar. Prik met een vork om de gaarheid te controleren. Een beetje bite mag.
  2. Kook de eieren in ca. 6 minuten hard. Maak ondertussen de Hollandaisesaus: doe de eidooiers, ­citroensap en 2 el water (of witte wijn) in een hittebestendige kom en plaats deze op een pan met een klein laagje kokend water. De kom mag het water niet raken (au bain-marie). Klop met een garde de eiermassa luchtig totdat het mengsel als een lint aan de garde blijft hangen. Haal de kom van het vuur en schenk er nu langzaam kloppend voorzichtig de ­gesmolten boter bij. Breng de saus op smaak met zout en peper.
  3. Hak de eieren grof. Serveer de asperges met de saus en beenham en bestrooi met het eierkruim.

    Voedingswaarde

  • Kcal 400
  • Eiwit 19 g
  • Koolhydraten 10 g
  • Vet 30 g