De maaltijdpakketten Curry Madras en Groene Curry die onder het label Verse Oogst worden verkocht (met houdbaarheidsdatum 20-08-2018 of eerder) bevatten kokosmelk o.b.v. melkeiwit. Melk is echter niet als allergeen in de ingrediëntenlijst vermeld.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Asperges met Hollandaisesaus en eikruim

Asperges met Hollandaisesaus en eikruim

Asperges met Hollandaisesaus en eikruim product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1½ kilo Hollandse witte asperges
  • 4 eieren + 2 eidooiers, op kamertemperatuur
  • ½ citroen, uitgeperst
  • 100 g roomboter, gesmolten
  • 150 g gebakken beenham (vleeswaren)
Bereiden
Schil de asperges en snijd het houtachtige uiteinde af. Kook de asperges in een pan met ruim water en een snuf zout in 8-10 minuten gaar. Prik met een vork om de gaarheid te controleren. Een beetje bite mag.
Kook de eieren in ca. 6 minuten hard. Maak ondertussen de Hollandaisesaus: doe de eidooiers, ­citroensap en 2 el water (of witte wijn) in een hittebestendige kom en plaats deze op een pan met een klein laagje kokend water. De kom mag het water niet raken (au bain-marie). Klop met een garde de eiermassa luchtig totdat het mengsel als een lint aan de garde blijft hangen. Haal de kom van het vuur en schenk er nu langzaam kloppend voorzichtig de ­gesmolten boter bij. Breng de saus op smaak met zout en peper.
Hak de eieren grof. Serveer de asperges met de saus en beenham en bestrooi met het eierkruim.

Voedingswaarde

eiwit
19 g
koolhydraten
10 g
vet
30 g
Kcal
400