
Basisrecept boerenkoolstamppot
4 pers.
ca. 30 min
Hollands
Ingrediënten
1 kilo kruimige aardappelen, geschild en in gelijke stukken + 500 g gesneden boerenkool + 25 g boter + 2 tl azijn
Bereidingswijze
Zet de aardappelen net onder water en voeg een flinke snuf zout toe. Breng aan de kook en leg na 10 minuten de boerenkool bovenop de aardappelen.
Laat de boerenkool met een deksel op de pan in circa 10 minuten slinken en gaar stomen.
Giet alles door een vergiet en vang het kookvocht op.
Doe alles terug in de pan en voeg de boter en azijn toe. Stamp tot een grove stamppot en voeg beetje bij beetje het kookvocht toe om de stamppot smeuïger te maken.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
275 kcal
Vetten
6 gram
Koolhydraten
43 gram
Eiwitten
9 gram