Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Basisrecept boerenkoolstamppot

Basisrecept boerenkoolstamppot

Ingrediënten

  • 1 kilo kruimige aardappelen, geschild en in gelijke stukken + 500 g gesneden boerenkool + 25 g boter + 2 tl azijn
Basisrecept boerenkoolstamppot product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Zet de aardappelen net onder water en voeg een flinke snuf zout toe. Breng aan de kook en leg na 10 minuten de boerenkool bovenop de aardappelen.
  2. Laat de boerenkool met een deksel op de pan in circa 10 minuten slinken en gaar stomen.
  3. Giet alles door een vergiet en vang het kookvocht op.
  4. Doe alles terug in de pan en voeg de boter en azijn toe. Stamp tot een grove stamppot en voeg beetje bij beetje het kookvocht toe om de stamppot smeuïger te maken.

    Voedingswaarde

  • Kcal 275
  • Eiwit 9 g
  • Koolhydraten 43 g
  • Vet 6 g