
Beef teriyaki noedel bowl met paksoi en champignons
4 pers.
ca. 25 min
Ingrediënten
200 gram ossenhaas
250 gram udonnoedels
160 gram teriyaki-saus
1 stuk ui
1 teentje knoflook
4 stuks bosuien
1 stuk paksoi
250 gram champignons
4 stuks eieren
10 gram koriander
200 gram taugé
Bereidingswijze
1. Pel en snipper de ui en pel en pers de knoflook. Snijd de bosui in schuine ringen, de champignons in vieren, de paksoi in stukken en hak de koriander grof.
2. Bereid de Udon noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
3. Breng een pan met water aan de kook en kook de eieren 6 minuten. Laat schrikken onder koud water, pel en halveer.
4. Snijd de ossenhaas in dunne reepjes en meng met de helft van de teriyaki saus. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en fruit de ui. Voeg de ossenhaasreepjes toe en bak in 4 minuten rondom bruin. Haal uit de pan en zet apart.
5. Bak in dezelfde pan de champignons in 6 minuten rondom bruin en gaar. Haal uit de pan en zet apart. Verhit weer in dezelfde pan een scheutje olijfolie en fruit de knoflook. Voeg vervolgens de paksoi toe en roerbak 2 minuten. Haal uit de pan en zet apart.
6. Meng de noedels met de andere helft van de teriyaki saus en verwarm een paar minuten.
7. Verdeel de noedels, de paksoi, de champignons, de ossenhaas, het ei, de bosui en de taugé in een grote kom zodat er een kleurrijke noedel bowl ontstaat. Garneer met de koriander.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2127 Kj
Calorieën
507 kcal
Vetten
14 gram
Waarvan verzadigd vet
4 gram
Koolhydraten
57 gram
Waarvan suikers
2 gram
Vezels
8 gram
Eiwitten
33 gram