
Blauwe-bessencake
8 pers.
ca. 120 min
Hollands
Ingrediënten
1 vanillestokje
115 g ongezouten roomboter
150 g kristalsuiker
2 eieren
200 g bloem
1 tl bakpoeder
1 mespuntje zout
150 g blauwe bessen
1 citroen
120 ml PLUS halfvolle melk (PlanetProof)
5 el poedersuiker
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 140 graden. Vet een cakevorm in en bekleed met bakpapier. Halveer het vanillestokje en schraap het merg eruit. Roer de boter met de suiker en vanille luchtig. Voeg één voor één de eieren toe. Meng de bloem met het bakpoeder en het zout.
Voeg een eetlepel van het bloemmengsel toe aan de blauwe bessen.
Rasp de schil van de citroen en voeg toe aan het bloemmengsel.
Meng met het botermengsel en voeg de melk toe.
Roer tot een glad beslag.
Spatel de blauwe bessen erdoor.
Verdeel het beslag over het cakeblik.
Bak de cake in ongeveer anderhalf uur goudbruin en gaar.
Halveer de citroen, pers het sap uit en meng met de poedersuiker tot een glad glazuur.
Prik de warme cake in met een satéprikker om te kijken of de cake gaar is.
Haal de cake uit de vorm, bestrijk met het glazuur en snijd de cake in plakken.
Meer recepten in de categorie