Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Blauwe-bessencake

Blauwe-bessencake

Ingrediënten

  • 1 vanillestokje
  • 115 g ongezouten roomboter
  • 150 g kristalsuiker
  • 2 eieren
  • 200 g bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 mespuntje zout
  • 150 g blauwe bessen
  • 1 citroen
  • 120 ml PLUS halfvolle melk (PlanetProof)
  • 5 el poedersuiker
Blauwe-bessencake product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Nagerecht
Recipes/Time Ca. 120 minuten
Recipes/Persons 8 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 140 graden. Vet een cakevorm in en bekleed met bakpapier. Halveer het vanillestokje en schraap het merg eruit. Roer de boter met de suiker en vanille luchtig. Voeg één voor één de eieren toe. Meng de bloem met het bakpoeder en het zout.
  2. Voeg een eetlepel van het bloemmengsel toe aan de blauwe bessen.
  3. Rasp de schil van de citroen en voeg toe aan het bloemmengsel.
  4. Meng met het botermengsel en voeg de melk toe.
  5. Roer tot een glad beslag.
  6. Spatel de blauwe bessen erdoor.
  7. Verdeel het beslag over het cakeblik.
  8. Bak de cake in ongeveer anderhalf uur goudbruin en gaar.
  9. Halveer de citroen, pers het sap uit en meng met de poedersuiker tot een glad glazuur.
  10. Prik de warme cake in met een satéprikker om te kijken of de cake gaar is.
  11. Haal de cake uit de vorm, bestrijk met het glazuur en snijd de cake in plakken.