Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Blauwebessenmuffins

Blauwebessenmuffins

Ingrediënten

  • 4 rijpe bananen
  • 1 ei
  • 1 vanillestokje
  • 75 g kokosolie, gesmolten
  • 3 el honing
  • himalaya- of zeezout
  • 3 grote dadels
  • 200 g havervlokken
  • 1 tl bakpoeder
  • 150 g blauwe bessen
  • 12 cupcakevormpjes of 1 muffinvorm voor 12 stuks
Blauwebessenmuffins product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Gebak
Recipes/Time Ca. 55 minuten
Recipes/Persons 12 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Vet de muffinvorm in of gebruik de papieren cupcakevormpjes.
  3. Prak de bananen in een grote schaal fijn.
  4. Snijd het vanillestokje overlangs open en schraap het merg eruit.
  5. Meng banaan, ei, vanillemerg, kokosolie, honing en een snufje himalaya- of zeezout goed door elkaar met een garde of mixer.
  6. Maal de havervlokken in een keukenmachine tot meel. Snijd de dadels in stukjes.
  7. Voeg vervolgens het meel, bakpoeder en de dadels aan het beslag toe en meng alles goed door elkaar.
  8. Roer voorzichtig de blauwe bessen door het beslag en verdeel over de vormpjes.
  9. Zet de muffins 40 minuten in de oven op 180 °C.
  10. Tip: In plaats van honing kun je ook suikerbietenstroop nemen. Heb je geen muffinvorm of cupcakevormpjes, dan kun je het mengsel ook in een ingevet cakeblik gieten en er een soort cake van maken. De plakken cake kun je dan trakteren. Voor de variatie kun je de blauwe bessen vervangen door appel.