Wij roepen per direct het PLUS Shoarmavlees met houdbaarheidsdatum (tht) 17-12-2018 en tht’s daarvoor terug. Het betreft PLUS Shoarmavlees 500 gram en PLUS Shoarmavlees 1 kilo. De producten kunnen mogelijk besmet zijn met de salmonella bacterie. We raden consumenten aan het product niet te consumeren en terug naar de winkel te brengen.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Blauwebessenmuffins

Blauwebessenmuffins

Blauwebessenmuffins product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Traktatie
Bereidingstijd
Ca. 55 minuten
Aantal personen
12

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 4 rijpe bananen
  • 1 ei
  • 1 vanillestokje
  • 75 g kokosolie, gesmolten
  • 3 el honing
  • himalaya- of zeezout
  • 3 grote dadels
  • 200 g havervlokken
  • 1 tl bakpoeder
  • 150 g blauwe bessen
  • 12 cupcakevormpjes of 1 muffinvorm voor 12 stuks
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Vet de muffinvorm in of gebruik de papieren cupcakevormpjes.
Prak de bananen in een grote schaal fijn.
Snijd het vanillestokje overlangs open en schraap het merg eruit.
Meng banaan, ei, vanillemerg, kokosolie, honing en een snufje himalaya- of zeezout goed door elkaar met een garde of mixer.
Maal de havervlokken in een keukenmachine tot meel. Snijd de dadels in stukjes.
Voeg vervolgens het meel, bakpoeder en de dadels aan het beslag toe en meng alles goed door elkaar.
Roer voorzichtig de blauwe bessen door het beslag en verdeel over de vormpjes.
Zet de muffins 40 minuten in de oven op 180 °C.
Tip: In plaats van honing kun je ook suikerbietenstroop nemen. Heb je geen muffinvorm of cupcakevormpjes, dan kun je het mengsel ook in een ingevet cakeblik gieten en er een soort cake van maken. De plakken cake kun je dan trakteren. Voor de variatie kun je de blauwe bessen vervangen door appel.
*Dit is een recept van Vullen of Voeden.