
Blauwebessenmuffins
12 pers.
ca. 55 min
Amerikaans
Ingrediënten
4 rijpe bananen
1 ei
1 vanillestokje
75 g kokosolie, gesmolten
3 el honing
himalaya- of zeezout
3 grote dadels
200 g havervlokken
1 tl bakpoeder
150 g blauwe bessen
12 cupcakevormpjes of 1 muffinvorm voor 12 stuks
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Vet de muffinvorm in of gebruik de papieren cupcakevormpjes.
Prak de bananen in een grote schaal fijn.
Snijd het vanillestokje overlangs open en schraap het merg eruit.
Meng banaan, ei, vanillemerg, kokosolie, honing en een snufje himalaya- of zeezout goed door elkaar met een garde of mixer.
Maal de havervlokken in een keukenmachine tot meel. Snijd de dadels in stukjes.
Voeg vervolgens het meel, bakpoeder en de dadels aan het beslag toe en meng alles goed door elkaar.
Roer voorzichtig de blauwe bessen door het beslag en verdeel over de vormpjes.
Zet de muffins 40 minuten in de oven op 180 °C.
Tip: In plaats van honing kun je ook suikerbietenstroop nemen. Heb je geen muffinvorm of cupcakevormpjes, dan kun je het mengsel ook in een ingevet cakeblik gieten en er een soort cake van maken. De plakken cake kun je dan trakteren. Voor de variatie kun je de blauwe bessen vervangen door appel.