
Bloemkool uit de oven met rode linzenspread
4 pers.
ca. 45 min
Hollands
Ingrediënten
1 bloemkool
4 el Griekse yoghurt
200 gram rode linzen
100 gram pompoenpitten
2 sinaasappels
1 citroen
2 tl komijn
2 tenen knoflook
1 rode ui
olijfolie
1 bos dille
1 theelepel chili
2 el kerrie
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Bestrooi de bloemkool licht met wat zout en leg hem op een ovenrooster in de oven.
Gaar de bloemkool circa 30-45 minuten tot hij zachter is geworden en licht bruin van kleur.
Leg de pompoenpitten op een bakplaat en doe ze de laatste vijf minuten bij de bloemkool in de oven.
Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook.
Voeg daar de linzen aan toe samen met een snuf zout.
Kook de linzen circa 10 a 15 minuten tot ze gaar zijn.
Rasp onder tussen de schil van de sinaasappel en citroen.
Verwijder van de sinaasappel de schil met een scherp mes.
Snijd de sinaasappel daarna in dunne plakken.
Snijd de citroen doormidden en pers het sap er uit.
Pel en snipper de ene helft van de rode ui en snijd de andere helft in ringen.
Pel en snipper twee knoflookteentjes.
Hak de dille grof en bewaar de steeltjes apart.
Giet de linzen af.
Mix de linzen samen met de yoghurt, steeltjes dille, komijn, kerrie, gesnipperde ui en citroensap in een blender.
Voeg er een flinke scheut olijfolie aan toe.
Mix alles tot een stevige hummus-achtige structuur.
Breng op smaak met peper en zout.
Voeg eventueel wat chili toe als je van pittig houdt.
Haal de bloemkool uit de oven.
Serveer de bloemkool samen met de linzenhummus.
Besprenkel de bloemkool met olijfolie en grof zeezout.
Serveer de sinaasappelplakjes, uienringen er omheen en garneer met extra dille en de pompoenpitten.
Meer recepten in de categorie