Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Bonensalade met gegrilde kip

Bonensalade met gegrilde kip

Ingrediënten

  • 500 gram sperziebonen
  • 200 gram ijsbergsla
  • 1 pot krulpeterselie
  • 1 stuk rode ui
  • 200 gram tuinerwten (diepvries)
  • 410 gram kikkererwten
  • 400 gram kipfilets
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 3 eetlepels olijfolie extra vierge
Bonensalade met gegrilde kip product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 25 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Verwijder de uiteinden van de sperziebonen. Hak de peterselie fijn, pel de rode ui en snijd in flinterdunne ringen. Ontdooi de tuinerwten en spoel samen met de kikkererwten af onder de kraan.
  2. 2. Breng een pan water aan de kook en kook de sperziebonen 6 - 8 minuten.
  3. 3. Meng de sperziebonen, de ijsbergsla, de peterselie, de rode ui, de tuinerwten en de kikkererwten door elkaar.
  4. 4. Snijd de kipfilet in brede reepjes. Verhit een grillpan en grill de kipfilet tot er mooie grillstrepen ontstaan en de kip gaar is.
  5. 5. Meng voor de dressing de balsamicoazijn en de olijfolie door elkaar.
  6. 6. Verdeel de bonensalade samen met de kip over de borden en serveer met de dressing.
  7. Tip: Extra lekker met Parmezaanse kaas.

    Voedingswaarde

  • Kcal 377
  • Eiwit 38 g
  • Koolhydraten 26 g
  • waarvan suikers 5
  • Vet 12 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 2
  • Vezels 13