
Bonensalade met gegrilde kip
4 pers.
ca. 25 min
Ingrediënten
500 gram sperziebonen
200 gram ijsbergsla
1 pot krulpeterselie
1 stuk rode ui
200 gram tuinerwten (diepvries)
410 gram kikkererwten
400 gram kipfilets
1 eetlepel balsamicoazijn
3 eetlepels olijfolie extra vierge
Bereidingswijze
1. Verwijder de uiteinden van de sperziebonen. Hak de peterselie fijn, pel de rode ui en snijd in flinterdunne ringen. Ontdooi de tuinerwten en spoel samen met de kikkererwten af onder de kraan.
2. Breng een pan water aan de kook en kook de sperziebonen 6 - 8 minuten.
3. Meng de sperziebonen, de ijsbergsla, de peterselie, de rode ui, de tuinerwten en de kikkererwten door elkaar.
4. Snijd de kipfilet in brede reepjes. Verhit een grillpan en grill de kipfilet tot er mooie grillstrepen ontstaan en de kip gaar is.
5. Meng voor de dressing de balsamicoazijn en de olijfolie door elkaar.
6. Verdeel de bonensalade samen met de kip over de borden en serveer met de dressing.
Tip: Extra lekker met Parmezaanse kaas.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1590 Kj
Calorieën
377 kcal
Vetten
12 gram
Waarvan verzadigd vet
2 gram
Koolhydraten
26 gram
Waarvan suikers
5 gram
Vezels
13 gram
Eiwitten
38 gram