
Broccoli salade met kikkererwten en kruidige couscous
4 pers.
ca. 25 min
Ingrediënten
500 gram broccoli
2 stuks zoete puntpaprika's
3 eetlepels yoghurt
1 teentje knoflook
4 takjes munt
20 gram krulpeterselie
410 gram kikkererwten
250 gram couscous
1 eetlepel paprikapoeder
1 theelepel kerriepoeder
1 stuk citroen
Bereidingswijze
1. Hak de munt en de peterselie fijn en pel en pers de knoflook. Snijd de broccoli roosjes van de stronk. Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd in kleine blokjes. Pers het sap van de citroen.
2. Verwarm de oven voor op 180 graden. Giet de kikkererwten af, dep goed droog en meng met een eetlepel olijfolie en het paprikapoeder. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 20 minuten in de oven.
3. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
4. Breng een pan water aan de kook en kook de broccoli 4 minuten.
5. Meng de broccoli, de verse kruiden, de paprika en het citroensap door de couscous. Breng op smaak met een scheutje olijfolie. Roer het kerriepoeder en de knoflook door de yoghurt.
6. Verdeel de kruidige couscous over de borden en schep hier de geroosterde kikkererwten op. Garneer met de kerrie-knoflook yoghurt.
Tip: Serveer met granaatappelpitjes en verkruimelde witte kaas.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2194 Kj
Calorieën
523 kcal
Vetten
8 gram
Waarvan verzadigd vet
2 gram
Koolhydraten
73 gram
Waarvan suikers
7 gram
Vezels
18 gram
Eiwitten
31 gram
Meer recepten in de categorie