Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Broccoli salade met kikkererwten en kruidige couscous

Broccoli salade met kikkererwten en kruidige couscous

Ingrediënten

  • 500 gram broccoli
  • 2 stuks zoete puntpaprika's
  • 3 eetlepels yoghurt
  • 1 teentje knoflook
  • 4 takjes munt
  • 20 gram krulpeterselie
  • 410 gram kikkererwten
  • 250 gram couscous
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 stuk citroen
Broccoli salade met kikkererwten en kruidige couscous product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 25 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Hak de munt en de peterselie fijn en pel en pers de knoflook. Snijd de broccoli roosjes van de stronk. Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd in kleine blokjes. Pers het sap van de citroen.
  2. 2. Verwarm de oven voor op 180 graden. Giet de kikkererwten af, dep goed droog en meng met een eetlepel olijfolie en het paprikapoeder. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 20 minuten in de oven.
  3. 3. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. 4. Breng een pan water aan de kook en kook de broccoli 4 minuten.
  5. 5. Meng de broccoli, de verse kruiden, de paprika en het citroensap door de couscous. Breng op smaak met een scheutje olijfolie. Roer het kerriepoeder en de knoflook door de yoghurt.
  6. 6. Verdeel de kruidige couscous over de borden en schep hier de geroosterde kikkererwten op. Garneer met de kerrie-knoflook yoghurt.
  7. Tip: Serveer met granaatappelpitjes en verkruimelde witte kaas.

    Voedingswaarde

  • Kcal 523
  • Eiwit 31 g
  • Koolhydraten 73 g
  • waarvan suikers 7
  • Vet 8 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 2
  • Vezels 18