
Broodje eiersalade met zalm
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 25 min
32.04 voor 4 pers.
Ingrediënten
10 stuks Eieren
350 gram Zalmfilet
1 Bos Peterselie
2 stuks Bosui
4 eetlepel Mayonaise
3 eetlepel Volle yoghurt
1 stuk Little gem
4 stuks Mini ciabatta
2 theelepel Citroensap
Bereidingswijze
1. Breng een grote pan met water aan de kook. Kook hierin de eieren. Haal na 6 minuten vier eieren eruit en laat de resterende eieren nog 2 minuten langer koken. Laat de eieren direct nadat ze uit de pan komen schrikken onder koud water. Let erop dat je de 6-minuten eieren apart legt van de 8-minuten eieren.
2. Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur met een scheutje olijfolie. Bak hierin de zalmfilet aan alle kanten zachtjes gaar en breng op smaak met peper en zout. Draai het vuur uit en laat iets afkoelen.
3. Hak de peterselie fijn. Verwijder de uiteindes van de bosui en snijd in dunne ringetjes. Pel de 8-minuten eieren en hak fijn. Meng met de peterselie, bosui, mayonaise en yoghurt. Proef en breng op smaak met peper en zout.
4. Pel nu ook de resterende 6-minuten eieren en snijd in partjes. Snijd het uiteinde van de little gem en haal de blaadjes los. Scheur grotere blaadjes in stukken. Snijd de zalm in stukjes.
5. Halveer de mini ciabatta’s en beleg met de sla, eiersalade, eierpartjes en de zalm. Breng op smaak met zout, peper en het citroensap. Sluit af met de bovenkant van de broodjes en serveer direct.
Meer recepten in de categorie