
Broodje rookworst met een zoetzure salade
4 pers.
ca. 20 min
Ingrediënten
water
1 stuk rookworst
4 stuks afbakpistolets
1 stuk komkommer
2 stengels bleekselderij
5 stuks radijsjes
70 ml azijn
1 eetlepel honing
4 eetlepels mosterdsaus
50 gram wortels
Bereidingswijze
1. Snijd de bleekselderij in plakjes, de radijs in flinterdunne plakjes en de wortel en komkommer in flinterdunne reepjes.
2. Meng de azijn samen met 150 ml water en de honing. Voeg hier de komkommer, bleekselderij, radijs en wortels aan toe. Laat 10 minuten marineren.
3. Bereid ondertussen de broodjes en de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
4. Snijd de rookworst in 4 gelijke stukken. Snijd de pistolets aan de bovenkant in en beleg elk pistolet met een stuk rookworst. Schep er een ruime hoeveelheid zoetzure salade bovenop en schenk tot slot de mosterdsaus in een zigzag-patroon over het broodje.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1561 Kj
Calorieën
371 kcal
Vetten
13 gram
Waarvan verzadigd vet
4 gram
Koolhydraten
48 gram
Waarvan suikers
6 gram
Vezels
4 gram
Eiwitten
13 gram