
Burger met geitenkaas en gekaramelliseerde rode ui
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
4 stuks kaiserbroodjes
4 stuks Duitse biefstukken
800 gram bladspinazie (diepvries)
3 stuks rode uien
50 ml balsamicoazijn
2 eetlepels honing
125 gram geitenkaas
400 gram ovenfrietjes
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
2. Pel en snijd de rode ui in ringen. Snijd de kaiserbroodjes open en meng de balsamicoazijn met de honing.
3. Verdeel de frites over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in de oven in 18 minuten gaar en goudbruin.
4. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en fruit de rode ui op middelhoog vuur. Voeg de honing-balsamicoazijn toe en laat op laag vuur 20 minuten karamelliseren.
5. Smelt een klontje boter in een pan en bak de biefstuk aan beide kanten in 5 minuten gaar en goudbruin.
6. Verwarm opnieuw een pan en verwarm hierin al roerend de spinazie samen met 4 eetlepels water.
7. Bestrijk de binnenkant van elk broodje met een royale laag geitenkaas en beleg met een biefstuk en een flinke lepel gekaramelliseerde ui.
8. Verdeel de burgers over de borden en serveer met de spinazie en de frites.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2808 Kj
Calorieën
670 kcal
Vetten
20 gram
Waarvan verzadigd vet
9 gram
Koolhydraten
53 gram
Waarvan suikers
12 gram
Vezels
9 gram
Eiwitten
41 gram