Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Cannelloni met basilicum-rozemarijnpesto

Cannelloni met basilicum-rozemarijnpesto

Ingrediënten

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 200 gram pompoen of courgette, in zeer kleine blokjes
  • 250 gram ricotta
  • 150 gram beenham, in dunne reepjes
  • 6 eetlepels pesto
  • 16 buisjes cannelloni
  • 150 milliliter room
  • 1 ei
  • 20 gram geraspte parmezaanse kaas
  • ovenschaal, ingevet
  • aluminiumfolie
Cannelloni met basilicum-rozemarijnpesto product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 60 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verhit de olie en roerbak hierin de pompoen in 5-8 minuten goudbruin en gaar. Schep in een kom en laat wat afkoelen. Schep de ricotta, ham en pesto erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Verwarm de oven voor op 180oC. Vul met behulp van een theelepel de cannelloni met het ricottamengsel en leg ze naast elkaar in de ovenschaal. Verdeel wat je over hebt van het mengsel rondom de cannelloni. Klop de room goed los met het ei en de Parmezaanse kaas en giet dit gelijkmatig over de cannelloni. Maal er nog wat peper over. Dek af met folie en bak circa 20 mi- nuten in het midden van de oven. Verwijder het folie en gratineer de bovenkant van de cannelloni in circa 10 minuten. Lekker met een groene salade.

Variatie

• Dit recept kun je ook maken met (verse) lasagnevellen. • Ook lekker met amandel-spinaziepesto (zie "pesto maken").

    Voedingswaarde

  • Kcal 630
  • Eiwit 27 g
  • Koolhydraten 61 g
  • Vet 30 g