Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Caprese mac en cheese met boerenkool

Caprese mac en cheese met boerenkool

Ingrediënten

  • 300 gram bio+ volkoren macaroni
  • 1 bol buffelmozzarella
  • 70 gram geraspte kaas
  • 2 tenen knoflook
  • 1 stuk rode ui
  • 50 gram boter
  • 60 gram bloem
  • 600 ml melk
  • 10 gram Bio basilicum
  • 300 gram boerenkool
  • 250 gram snoeptomaatjes mix
Caprese mac en cheese met boerenkool product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Pel en snipper de rode ui. Pel en pers de knoflook. Scheur de mozzarella in stukken, snijd de tomaten in plakken, pluk de blaadjes basilicum en hak de steeltjes fijn.
  3. Bereid de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en fruit de ui samen met de knoflook en de basilicum steeltjes. Voeg na 2 minuten de boerenkool toe en roerbak het geheel 5 minuten door.
  5. Smelt de boter in een steelpan. Voeg wanneer de boter is gesmolten de bloem toe en blijf roeren met een houten lepel. Voeg na 5 minuten de melk toe en roer met een garde. Blijf roeren tot er een gladde bechamelsaus ontstaat. Breng op smaak met peper en voeg al roerend de geraspte kaas toe.
  6. Meng de macaroni met de boerenkool in een ovenschaal en schenk de bechamelsaus eroverheen. Verdeel de mozzarella en de plakken tomaat er sierlijk overheen en bak in de oven in 20 minuten gaar en goudbruin. Garneer met de basilicumblaadjes.