
Caprese mac en cheese met boerenkool
4 pers.
ca. 30 min
Italiaans
Ingrediënten
300 gram bio+ volkoren macaroni
1 bol buffelmozzarella
70 gram geraspte kaas
2 tenen knoflook
1 stuk rode ui
50 gram boter
60 gram bloem
600 ml melk
10 gram Bio basilicum
300 gram boerenkool
250 gram snoeptomaatjes mix
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Pel en snipper de rode ui. Pel en pers de knoflook. Scheur de mozzarella in stukken, snijd de tomaten in plakken, pluk de blaadjes basilicum en hak de steeltjes fijn.
Bereid de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en fruit de ui samen met de knoflook en de basilicum steeltjes. Voeg na 2 minuten de boerenkool toe en roerbak het geheel 5 minuten door.
Smelt de boter in een steelpan. Voeg wanneer de boter is gesmolten de bloem toe en blijf roeren met een houten lepel. Voeg na 5 minuten de melk toe en roer met een garde. Blijf roeren tot er een gladde bechamelsaus ontstaat. Breng op smaak met peper en voeg al roerend de geraspte kaas toe.
Meng de macaroni met de boerenkool in een ovenschaal en schenk de bechamelsaus eroverheen. Verdeel de mozzarella en de plakken tomaat er sierlijk overheen en bak in de oven in 20 minuten gaar en goudbruin. Garneer met de basilicumblaadjes.
Meer recepten in de categorie