Capresepizza met aardbeien en balsamicosiroop - Recepten

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Capresepizza met aardbeien en balsamicosiroop

Capresepizza met aardbeien en balsamicosiroop

Capresepizza met aardbeien en balsamicosiroop product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 35 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 rol kant-en-klaar pizzadeeg
  • 2 bollen mozzarella
  • 2,5 el milde olijfolie
  • 100 ml balsamico azijn
  • 1 el kristalsuiker
  • 250 g Hollandse aardbeien
  • 4 takjes verse basilicum
  • 2 handjes rucola
Bereiden
Verwarm je oven voor op 225 graden.
Rol het deeg uit en rol het nog dunner met een deegroller.
Leg het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat.
Scheur de mozzarella in stukjes en verdeel over het pizzadeeg.
Besprenkel met 1,5 eetlepel olijfolie en een klein snufje zout.
Bak de bodem volgens de verpakking, in ongeveer 20-25 minuten goudbruin en knapperig.
Doe de balsamico azijn met de suiker in een pannetje en zet op laag vuur.
Breng aan de kook en laat inkoken tot een stroperige substantie.
Was de aardbeien en ontdoe van de kroontjes.
Snijd in grove stukken (kleintjes gehalveerd, grotere in vier stukken) en breng op smaak met zwarte peper.
Haal de basilicumblaadjes van de takjes en meng met de resterende olijfolie door de aardbeien.
Haal de pizzabodem uit de oven en verdeel hierover de rucola, aardbeien en top met de balsamicosiroop.