

Capresetosti met spianata romana
Lunch
4 pers.
ca. 15 min
Italiaans
35.84 voor 4 pers.
Ingrediënten
6 stuks Zongedroogde tomaten
6 stuks Groene olijven zonder pit
2 stuks Trostomaten
2 Bollen Mozzarella
5 takjes Basilicum
4 stuks Ciabattina
100 gram Spianata romana
2 theelepel Citroenrasp
Bereidingswijze
1. Verwarm een tosti-ijzer of oven voor. Hak de zongedroogde tomaten grof en doe samen met de olijven in een keukenmachine. Hak tot een bijna gladde puree. Meng twee eetlepels olijfolie door de puree en zet apart.
2. Snijd de tomaten en mozzarella in plakken. Breng op smaak met zout en peper. Hak de basilicumblaadjes grof. Halveer de broodjes en besmeer de binnenkant met de tapenade. Beleg met de spianata romana, mozzarella, citroenrasp, tomaat en basilicum. Bak de broodjes in een tosti-ijzer of oven tot de kaas gesmolten is.
Meer recepten in de categorie