
Chinese stoof met pompoen-kokospuree
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
Aziatisch
Ingrediënten
4 eetlepels zonnebloemolie
3 teentjes knoflook (fijngehakt)
2 eetlepels verse gember (fijngehakt)
1 rode peper
4 lente-/bosuitjes (fijngehakt)
1 lente-/bosui (om te bestrooien, in dunne ringetjes)
800 gram runderlappen
2 theelepels koekkruiden
2 eetlepels suiker
2 eetlepels sojasaus
600 milliliter runderbouillon
1 eetlepel maizena
2 eetlepels sesamzaad
1 limoen (in partjes)
Bereidingswijze
1. Hak de knoflook, gember, rode peper en bosui fijn.
2. Verhit de olie en bak hierin de knoflook, gember en rode peper circa 3 minuten op middelhoge stand. Voeg de bosui, riblappen en koekkruiden toe en bak het vlees 3 minuten aan beide kanten.
3. Voeg de suiker, sojasaus en bouillon toe en roer goed. Stoof afgedekt circa 2 uur op een lage stand.
4. Meng de maizena met 2 eetlepels koud water, voeg toe aan de stoof en laat zonder deksel nog circa 5 minuten binden. Rooster het sesamzaad in een droge, hete koekenpan goudbruin.
5. Serveer de Chinese stoof met de pompoen-kokospuree (zie tiprecept). Bestrooi met het sesamzaad, nog wat bosui en garneer met limoen.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
470 kcal
Vetten
30 gram
Waarvan verzadigd vet
10 gram
Koolhydraten
9 gram
Vezels
1 gram
Eiwitten
42 gram
Zout
2 gram
Meer recepten in de categorie