

Choco chip cookies
dessert
15 pers.
ca. 45 min
6.11 voor 15 pers.
Ingrediënten
225 gram Roomboter
200 gram Basterdsuiker
75 gram Neutraal suiker
2 stuks Eieren
300 gram Zelfrijzend bakmeel
200 gram Plus chocoladereep puur
Bereidingswijze
1. Klop de boter met de suikers op tot een romige massa. Voeg dan één voor één de eieren toe en meng door tot dit helemaal is opgenomen.
2. Voeg het zelfrijzend bakmeel en een snuf zout toe en meng door tot alles net gecombineerd is. Hak de chocolade in stukken en meng dit als laatste door het beslag. Laat in de koelkast rusten terwijl je de oven voorverwarmt op 190 graden (boven- en onderwarmte).
3. Schep met een ijsschep porties deeg van 45-50 gram. Bak per 5 op een met bakpapier beklede bakplaat 12 minuten af, ze lopen nog uit. Laat een paar minuten afkoelen op de bakplaat, ze zijn direct na het bakken namelijk nog heel zacht, en laat vervolgens verder afkoelen op een afkoelrek. Herhaal met de rest van het deeg.
4. Tip: Wil je de koeken graag wat dikker, zet de oven dan iets heter. De buitenkant van de cookies bakken dan sneller waardoor de koekjes minder uitlopen.
Meer recepten in de categorie