Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Chocolami met paasstol

Chocolami met paasstol

Ingrediënten

  • 2 sneetjes paasstol
  • 1 sinaasappel (schoongeboend)
  • 150 g extra pure chocolade (85% PLUS Moment)
  • 100 g koude boter
  • 1 zakje vanillesuiker
  • poedersuiker
  • bakpapier
Chocolami met paasstol product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Nagerecht
Recipes/Time Ca. 15 minuten
Recipes/Persons 8 personen

Bereidingswijze

  1. Rooster de sneetjes paasstol in het broodrooster tot ze lichtbruin zijn. Laat ze helemaal afkoelen en snijd ze in blokjes van 1 cm. Rasp het oranje van de schil van de sinaasappel.
  2. Snijd de boter in blokjes. Smelt de chocolade au bain marie. Roer de boter erdoor tot hij helemaal is opgelost. Roer de vanillesuiker, blokjes paasstol en het sinaasappelrasp erdoor. Laat 1 uur in de koelkast opstijven.
  3. Schep het chocolademengsel op een stuk bakpapier en maak er een mooie rol van 14 cm lang en 6 cm dik van. Sluit goed af en laat nog 3 uur opstijven. Rol de chocolami door wat poedersuiker en snijd in plakjes.

Variatie

De chocoladerol blijft in vershoudfolie 2 dagen houdbaar in de koelkast. Je kunt hem dus goed van tevoren maken.

    Voedingswaarde

  • Kcal 265
  • Eiwit 3 g
  • Koolhydraten 14 g
  • Vet 21 g