
Chocolami met paasstol
8 pers.
ca. 15 min
Hollands
Ingrediënten
2 sneetjes paasstol
1 sinaasappel (schoongeboend)
150 g extra pure chocolade (85% PLUS Moment)
100 g koude boter
1 zakje vanillesuiker
poedersuiker
bakpapier
Bereidingswijze
Rooster de sneetjes paasstol in het broodrooster tot ze lichtbruin zijn. Laat ze helemaal afkoelen en snijd ze in blokjes van 1 cm. Rasp het oranje van de schil van de sinaasappel.
Snijd de boter in blokjes. Smelt de chocolade au bain marie. Roer de boter erdoor tot hij helemaal is opgelost. Roer de vanillesuiker, blokjes paasstol en het sinaasappelrasp erdoor. Laat 1 uur in de koelkast opstijven.
Schep het chocolademengsel op een stuk bakpapier en maak er een mooie rol van 14 cm lang en 6 cm dik van. Sluit goed af en laat nog 3 uur opstijven. Rol de chocolami door wat poedersuiker en snijd in plakjes.
Variatietip!
De chocoladerol blijft in vershoudfolie 2 dagen houdbaar in de koelkast. Je kunt hem dus goed van tevoren maken.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
265 kcal
Vetten
21 gram
Koolhydraten
14 gram
Eiwitten
3 gram
Meer recepten in de categorie