

Chorizo kaasdip met tortilla chips
Hapje
4 pers.
ca. 30 min
8.42 voor 4 pers.
Ingrediënten
1 stuk Uien
1 Teen Knoflook
75 gram Chorizo
1 eetlepel Jalapeno
15 gram Roomboter
15 gram Tarwebloem
30 ml Melk
300 gram Cheddar
1 stuk Tortilla chips
Bereidingswijze
1. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de chorizo en jalapeño in blokjes.
2. Bak in een steelpan de chorizo aan tot dit knapperig is. Haal uit de pan en zet opzij. Fruit in het vet van de chorizo de ui, knoflook en jalapeño aan tot de ui zacht is. Voeg de boter toe, laat smelten, en vervolgens de bloem. Roer 2 minuten door zodat de bloem kan garen en voeg dan de melk toe. Meng goed door tot een gladde saus.
3. Voeg de geraspte cheddar toe en roer door tot de kaas helemaal is gesmolten. Breng op smaak met peper en zout en serveer in een schaaltje met verse koriander en optioneel extra jalapeño als garnering en tortilla chips.
Meer recepten in de categorie