Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Couscous salade met groene groenten en frisse citroen-yoghurt dressing

Couscous salade met groene groenten en frisse citroen-yoghurt dressing

Ingrediënten

  • 500 gram sperziebonen
  • 100 gram rucolamelange
  • 100 ml volle yoghurt
  • 200 gram couscous
  • 200 gram tuinerwten (diepvries)
  • 1 stuk komkommer
  • 6 takjes munt
  • 15 gram krulpeterselie
  • 1 stuk citroen
  • 100 gram feta
  • 2 stuks ciabattabroodjes
Couscous salade met groene groenten en frisse citroen-yoghurt dressing product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 25 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Ontdooi de tuinerwtjes. Verwijder de uiteindes van de sperziebonen. Halveer de komkommer, verwijder de zaadlijsten en snijd in kleine blokjes. Rits de blaadjes munt van de takjes en hak samen met de peterselie fijn. Verkruimel de fetakaas.
  2. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Breng een pan water aan de kook, kook de sperziebonen 6 - 8 minuten en giet af.
  4. Meng de sperziebonen, de erwtjes, de komkommer, de peterselie, de munt en de kropslamix door de couscous.
  5. Rasp de schil van één citroen en pers het sap uit. Meng met de yogurt en breng op smaak met versgemalen peper.
  6. Verdeel de couscous salade over de borden en garneer met de fetakaas. Serveer met de frisse citroen-yoghurt dressing en de ciabatta broodjes.
  7. Tip: Lekker met geroosterde amandelen.

    Voedingswaarde

  • Kcal 377
  • Eiwit 19 g
  • Koolhydraten 46 g
  • waarvan suikers 8
  • Vet 12 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 7
  • Vezels 10