
Couscous salade met groene groenten en frisse citroen-yoghurt dressing
4 pers.
ca. 25 min
Ingrediënten
500 gram sperziebonen
100 gram rucolamelange
100 ml volle yoghurt
200 gram couscous
200 gram tuinerwten (diepvries)
1 stuk komkommer
6 takjes munt
15 gram krulpeterselie
1 stuk citroen
100 gram feta
2 stuks ciabattabroodjes
Bereidingswijze
1. Ontdooi de tuinerwtjes. Verwijder de uiteindes van de sperziebonen. Halveer de komkommer, verwijder de zaadlijsten en snijd in kleine blokjes. Rits de blaadjes munt van de takjes en hak samen met de peterselie fijn. Verkruimel de fetakaas.
2. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
3. Breng een pan water aan de kook, kook de sperziebonen 6 - 8 minuten en giet af.
4. Meng de sperziebonen, de erwtjes, de komkommer, de peterselie, de munt en de kropslamix door de couscous.
5. Rasp de schil van één citroen en pers het sap uit. Meng met de yogurt en breng op smaak met versgemalen peper.
6. Verdeel de couscous salade over de borden en garneer met de fetakaas. Serveer met de frisse citroen-yoghurt dressing en de ciabatta broodjes.
Tip: Lekker met geroosterde amandelen.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1588 Kj
Calorieën
377 kcal
Vetten
12 gram
Waarvan verzadigd vet
7 gram
Koolhydraten
46 gram
Waarvan suikers
8 gram
Vezels
10 gram
Eiwitten
19 gram
Meer recepten in de categorie