
Couscoussalade met tonijn, venkel en bosui
4 pers.
ca. 15 min
Mediterraans
Ingrediënten
250 g PLUS Couscous
1 bosje radijs, gewassen, in plakjes
2 stuks venkel, in reepjes
4 el olijfolie extra vierge
sap van 1 citroen
2 blikjes tonijnstukjes (à 160 g), uitgelekt
3 bosuitjes, in ringetjes
Bereidingswijze
Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spreid de couscous uit op een wijde schaal en laat snel afkoelen tot kamertemperatuur. Meng de olijfolie met het citroensap door de couscous. Schep de radijs, de venkel, de tonijn en de bosuitjes erdoor. Voeg zout en peper naar smaak toe. Geef er extra partjes citroen bij om over de salade te sprenkelen.
Variatietip!
Is het radijsblad fris en groen? Snijd dan eens wat van het blad in reepjes en meng door de salade.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
515 kcal
Vetten
20 gram
Koolhydraten
54 gram
Eiwitten
25 gram