
Easy paella met mosselen en witvis
4 pers.
ca. 45 min
Spaans
Ingrediënten
100 g chorizoworst
1 kleine ui
2 teentjes knoflook
1 snufje gemalen kruidnagel
300 g paellarijst
4 rijpe tomaten
1 liter visbouillon
snufje saffraan
500 g mosselen
260 g kabeljauwfilet
250 g doperweten
1 bosje krulpeterselie
1 citroen
Bereidingswijze
Snij de chorizo in kleine blokjes. Zet een grote (paella- of koeken-)pan op laag vuur en voeg de chorizo toe.
Laat de chorizo langzaam bakken, tot het vet eruit komt.
Maak de ui schoon en knoflookteentje schoon. Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
Bak de ui in het vet van de chorizo en voeg na 3 minuten ook de knoflook toe. Breng wanneer de ui glazig is het mengsel op smaak met de gemalen kruidnagel.
Voeg de rijst toe en bak een paar minuten mee onder continu roeren.
Breng ondertussen een pan water aan de kook.
Maak aan de boven- en onderkant van de tomaten een kruisje met een scherp mes. Doe ze in het kokende water, zet het vuur uit en laat een minuut zo staan.
Haal de tomaten uit het water en spoel ze gelijk af onder koud water. Verwijder de schil en het groene stukje, en snij de tomaten in blokjes. Voeg ze toe aan de rijst en bak kort mee.
Voeg de visbouillon en saffraan toe. Breng aan de kook en laat met een deksel op de pan onder af en toe roeren 10 minuten koken.
Maak ondertussen de mosselen schoon en snijd de kabeljauw in blokjes.
Meng na 10 minuten koken de kabeljauw en doperwten door de paella.
Leg de mosselen bovenop de paella en sluit de pan af met een deksel.
Laat nog ongeveer 5 minuten garen en voeg indien nodig extra water toe.
Hak de peterselie fijn. Breng de paella op smaak door een halve citroen erboven uit te knijpen en garneer met peterselie.
Serveer met partjes citroen.