
Flammkuchen met spek en ui en tomaten-komkommersalade
4 pers.
ca. 25 min
Ingrediënten
460 gram bladerdeegvellen
150 gram spekreepjes
150 gram kruiden-roomkaas
150 ml crème fraîche
3 stuks rode uien
500 gram trostomaten
4 takjes krulpeterselie
1 stuk komkommer
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Pel de ui en snijd twee rode uien in flinterdunne ringen en snipper de ander. Halveer de tomaten, verwijder het vruchtvlees en snijd in blokjes. Halveer de komkommer over de lengte, schraap met een lepel de zaadlijsten eruit en snijd in kleine blokjes. Hak de peterselie fijn.
3. Verhit een koekenpan en bak de spekreepjes goudbruin. Laat uitlekken op een vel keukenpapier.
4. Meng de kruidenkaas met de crème fraîche. Rol het bladerdeeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat en verspreid het mengsel over het deeg. Verdeel de gebakken spekjes en de uienringen erover. Bak de flammkuchen in de oven in 15 - 20 minuten goudbruin en gaar.
5. Meng de tomaten, de komkommer de peterselie en de gesnipperde rode ui. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en een scheutje olijfolie.
6. Verdeel de flammkuchen over de borden en serveer met de tomaten-komkommer salade.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
3372 Kj
Calorieën
804 kcal
Vetten
46 gram
Waarvan verzadigd vet
26 gram
Koolhydraten
83 gram
Waarvan suikers
37 gram
Vezels
5 gram
Eiwitten
15 gram